Kaset Ölçü DWG

MustafaAkın20

Etkin Üye
Merhaba,

kaset döşemeli projemde resimde göründüğü gibi kaset kenarları dwg ye aktardığımda (proğramdaki çizimdede aynı) hem ayrık hemde küsürat ölçüler var. Bununla ilgili ne yapabilirim?

1624614876126.png
 
Merhaba,
Eklediğiniz resimde neyi kastettiğiniz tam olarak anlaşılmaktadır. ideCAD proje dosyanız üzerinde detay vererek açıklarsanız daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.
İyi çalışmalar.
 
Merhaba Emrah Bey,

ilk resimdeki, aşağıda oluşturulan 70x70 boşlukların köşe kısımları. Yani dwg de oluşturulan kalıp planında kaset çizimlerinin köşeleri birleşik değil. Kasteddiğim bu.

Ekran görüntüsü 2021-06-25 144734.png
 
Bu durum çok büyük ölçeklerde köşe noktalara yakınlaştırma yapıldığı durumlarda gözlemlenmektedir. Maksimum milimetrenin onda biri kadar çizgiler arasında mesafe oluşmaktadır. Çıktılarda bu aşamada sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer sorunu gidermek isterseniz iki boyut olanaklarını kullanarak çizimleri düzenleyebilirsiniz. Bu durumu notlarımız arasına alıyorum. Bildiriminiz için teşekkür ederiz.
 
Emrah bey

kaset konusu açılmışken bir sorun daha var. Hem bu projede hemde deneme amaçlı basit bir kaset döşeme yaptığımda mimara modeli IFC formatında aktarırken bana "kaset döşeme çözdüm demiştiniz ama plak görünüyor" dedi :).
IFC aktarımında kasetler görünmüyor. Ben export yaparken birşey mi yapmam gerekiyor?
 
Geri
Üst