V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

temel negatif taban basıncı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrayaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esrayaz

Yeni Üye
Merhabalar,

Projemde negatif temel basıncı çıkıyor -29 lar da geometrı kontrolu yaptım herhangı bır verı hatası bulamadım birşeyi atlıyorum büyük ihtimal bana yardımcı olabilirmisiniz.

birde 3 boyutla gerilmelere baktığımda bu değerleri göremiyorum.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• gerılmı.jpg
    gerılmı.jpg
    584.3 KB · Görüntüleme: 23
  • rpr.jpg
    rpr.jpg
    94.8 KB · Görüntüleme: 23
Merhaba,

Merhabalar,

Projemde negatif temel basıncı çıkıyor -29 lar da geometrı kontrolu yaptım herhangı bır verı hatası bulamadım birşeyi atlıyorum büyük ihtimal bana yardımcı olabilirmisiniz.

birde 3 boyutla gerilmelere baktığımda bu değerleri göremiyorum.

Projenizde rijit bodrum kat var. Ve iki yükleme durumlu hesap yöntemine göre analiz yapılmış. 3B görselleştirmede verilen temel basınç değerleri sadece üst yapı çözümünden bulunan ara değerlerdir. Raporda verilen temel basınç değerleri ise arttırılma ve birleştirme işlemi uygulanmış sonuçlardır. Bu durumda raporda basılan taban basıncı değerlerini analiz modeli penceresinde göremezsiniz. Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Negatif taban basınçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanması hakkında aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Not:
SP9 ve SP10 taşıyıcı sistem perdelerinin sağ uçlarındaki kolonları perde olarak modellenip, kısa başlık perdesi olarak tanımlanması ve bağlandığı perdelerle birlikte grup perde yapılması uygun olur.

İyi çalışmalar

Merhaba,

Projenizde rijit bodrum kat var. Ve iki yükleme durumlu hesap yöntemine göre analiz yapılmış. 3B görselleştirmede verilen temel basınç değerleri sadece üst yapı çözümünden bulunan ara değerlerdir. Raporda verilen temel basınç değerleri ise arttırılma ve birleştirme işlemi uygulanmış sonuçlardır. Bu durumda raporda basılan taban basıncı değerlerini analiz modeli penceresinde göremezsiniz. Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Negatif taban basınçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanması hakkında aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Not:
SP9 ve SP10 taşıyıcı sistem perdelerinin sağ uçlarındaki kolonları perde olarak modellenip, kısa başlık perdesi olarak tanımlanması ve bağlandığı perdelerle birlikte grup perde yapılması uygun olur.

İyi çalışmalar
3B görselleştirme ekranından incelediğim üzere tek yükleme durumlu olarak çözdürdüğümde ise negatif zemin gerilmesi -18 den -6 ya düştü. Nasıl değerlendirmeliyim?

Rijit bodrumlu yapılarda iki yükleme durumlu hesap yöntemine göre analiz yapılmasını öneririz.
2 yükleme durumlu hesap yönetimini tercih ediyoruz normal lakin İsmail beyin negatif zemin gerilmeler için söylediği kontolleri yapmak adına 3B çerçevede negatif çıkan taban basınçların yerlerini ve o yüklemede çıkan pozitif zemin gerilmelerin değerlerini bulmak adına tek yüklemeli durumlu hesabı tercih ettik.Onu da attığınız linkten gördüm. tek yüklemeli durumda ise taban basıncı 3 te birine düştü. Yani tamamen amacımız ismail beyin negatif zemin için demiş olduğu kontrolleri yapabilmek.

Merhaba,

Not:

İyi çalışmala

Merhaba,

Not:

İyi çalışmalar
cevabınız için çok teşekkür ederim. bahsettiğiniz kolonları kısa perde olarak tanımladım.
tek yönlü çözüm yapıp baktığımda negatif gerilmeler sizinde yönlendirdiğiniz linkten baktığımda toplan alanın 0.2 sınden kucuk gibi duruyor fakat bunu ben bu şekilde söylesemde belediyelerin kabul edeceğini düşünmüyorum. bunun yazılı olduğu bir yer var mı acaba. çünkü değerlerde çok küçük değil -13 lerde tesşekküreler tekrar

ıyı calışmalar

cevabınız için çok teşekkür ederim. bahsettiğiniz kolonları kısa perde olarak tanımladım.
tek yönlü çözüm yapıp baktığımda negatif gerilmeler sizinde yönlendirdiğiniz linkten baktığımda toplan alanın 0.2 sınden kucuk gibi duruyor fakat bunu ben bu şekilde söylesemde belediyelerin kabul edeceğini düşünmüyorum. bunun yazılı olduğu bir yer var mı acaba. çünkü değerlerde çok küçük değil -13 lerde tesşekküreler tekrar

ıyı calışmalar
tek yüklemeli hesap yönetmini kullandığınızda zemindeki negatif max gerılme degısmedı mı esra hanım?

tek yüklemeli hesap yönetmini kullandığınızda zemindeki negatif max gerılme degısmedı mı esra hanım?
evet değişti ama dedikleri gibi onu kontrol amaçlı kullanıcaz anladığım kadarıyla ama değişmesine rağmen hala değerlerim çok yüksek. sadece hangi bölgede olduğunu görebiliyorum. ihmal edilebilinirmi ona bakmak gerekiyor. levent beyin verdiği linkten baktığım kadarıyla toplam alanın %20 sınden azsa ihmal edilebilir yazmışlar fakat bu bi yerde yazıyormu belediye veya yapıdenetime bunu nasıl izah edebiliriz bilemiyorum

bu soruyu bende ısmaıl beye yazmıstım yanı dedıklerınızın kaynagı nedır dıye
muhendıslık bılımı acısından acıklamıstı
burdan bakabılırsınız
"evet değişti ama dedikleri gibi onu kontrol amaçlı kullanıcaz anladığım kadarıyla ama değişmesine rağmen hala değerlerim çok yüksek. sadece hangi bölgede olduğunu görebiliyorum. ihmal edilebilinirmi ona bakmak gerekiyor."
demişsiniz lakin sorun yaratan kombınasyonun oluşturduğu pozitif gerilmeye bakmanız da gerekiyor.tek yüklemeli hesapta değişim oluyor ise bu değerleri neye göre kıyas edicez

Geri