V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Üzerine Çelik Çatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan A.ko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

A.ko

Yeni Üye
Merhaba. Betonarme bina üzerine çelik elemanlarla beşik çatı yapmak istiyorum. Ancak hataları gideremiyorum ve bir iki yerde aşık tanımlayamıyorum. Nerelerde hata yapıyorum, nasıl düzeltebilirim?
İdecad dosyası ve çatı planı ile kesitlerin olduğu dwg dosyasının bağlantısı aşağıdadır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba;

1- Aşık modelleyemediğiniz bölgede tek aşık komutu ile giriş yapmalısınız. Yerleşim noktalarını belirlemek için de ilgili kirişi seçip mouse üzerinde iken sağ tuş - obje üzeri yakalama noktası oluştur komutuna tıklayınız. Oluşan yakalama noktalarından faydalanarak tek aşık komutu ile kolayca elemanları oluşturabilirsiniz.
2- Kolon ayağı olarak girdiğiniz birleşim mafsallı bu nedenle görseldeki kolon ayağı birleşimini girmenizi tavsiye edeceğim. Mafsallı bırakmak istedikleriniz haricini.

3- Program çelik kolonların döşemeye gelmesi halinde yük aktarmaz. Bu nedenle çelik kolonların betonarme kolon, kiriş ve perde üzerine denk gelmesini sağlamanız gerekmektedir.

1.png

2.png

Merhaba;

1- Aşık modelleyemediğiniz bölgede tek aşık komutu ile giriş yapmalısınız. Yerleşim noktalarını belirlemek için de ilgili kirişi seçip mouse üzerinde iken sağ tuş - obje üzeri yakalama noktası oluştur komutuna tıklayınız. Oluşan yakalama noktalarından faydalanarak tek aşık komutu ile kolayca elemanları oluşturabilirsiniz.
2- Kolon ayağı olarak girdiğiniz birleşim mafsallı bu nedenle görseldeki kolon ayağı birleşimini girmenizi tavsiye edeceğim. Mafsallı bırakmak istedikleriniz haricini.

3- Program çelik kolonların döşemeye gelmesi halinde yük aktarmaz. Bu nedenle çelik kolonların betonarme kolon, kiriş ve perde üzerine denk gelmesini sağlamanız gerekmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 20249Ekli dosyayı görüntüle 20250
Mimariden dolayı 3. maddeyi uygulayamadım. Çatıyı ayrı bir dosyada tekil temel ile çözüp betonarme projeyle süperpoze etmeyi düşünüyorum. Çatı kolonlarındaki yük ve momentleri betonarmenin kolon, kiriş ve döşemelerine harici olarak etkitebilir miyim acaba?

Geri