V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Zemin Katta Nd 0.45 N k dan büyük hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilyas424
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
X yönünde toplam Nd,0.45 Toplam Nk dan daha büyük diyor çözemedim bi türlü ne yaplaıyım dosya boyutu büyük ekleyemedim yardımcı olursanız sevinirim .

Bİ türlü beceremedim zip yada rar dosyası oluyor mail adresi atabilirmisiniz oraya atayım hemen yada paylaşmak istemeseniz ben size mail adresimi vereyim siz mesaj atın ben yönlendireyim hemen maili şimdiden çok teşekkür ederim

ToplamNd>0.45Nk kontrolü katın genelini ilgilendiren bir kontrol. (TS 500) X yönünde koşul sağlanmıyor. Kolon boyutları X ekseni doğrultusunda büyütülerek, bazı kolonların uzun kenarları x ekseni doğrultusunda düzenlenerek sorun çözümlenebilir.

1631718652519.png

Notlar:
Projede merdiven kolları ara sahanlığa bağlanmıyor.
Tanımlanan H yüklemesinin tek başına betonarme dizaynda kullanılmasına gerek yok. Diyalogda satırı işaretlemeyiniz.

1631719201885.png

Kullanıcı tanımlı yükleme kombinasyonlarında yükleme durumları seçilmemiş.

1631719404163.png

ToplamNd>0.45Nk kontrolü katın genelini ilgilendiren bir kontrol. (TS 500) X yönünde koşul sağlanmıyor. Kolon boyutları X ekseni doğrultusunda büyütülerek, bazı kolonların uzun kenarları x ekseni doğrultusunda düzenlenerek sorun çözümlenebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 20499

Notlar:
Projede merdiven kolları ara sahanlığa bağlanmıyor.
Tanımlanan H yüklemesinin tek başına betonarme dizaynda kullanılmasına gerek yok. Diyalogda satırı işaretlemeyiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 20500

Kullanıcı tanımlı yükleme kombinasyonlarında yükleme durumları seçilmemiş.

Ekli dosyayı görüntüle 20501
peki levent bey merdiven mesnetlenirse yarı rijit diyafram kullanma mecburiyeti varmı ve baska bi sorum merdiven mesnetlenmesi yapılmamasına rağmen yarı rijit yada tam rijit seçeneğimizi istediğimiz gibi seçebiriz demi plak döşemelerde

Kirişli plak döşemelerde diyafram yönteminin seçimine yönelik bir yaptırım yok. Yarı rijit diyafram yöntemine göre çözüm yapılmasını öneririz.
Yukarıda mesajda belirttiğim merdiven kollarının ara sahanlığa bağlanmaması merdivenin hatalı oluştuğunu gösteriyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merdiven mesnet koşulları "yapı ile birlikte çözüm koşullarına" göre düzenliyor ve döşemelere bağlanıyorsa yarı rijit diyafram yöntemine çözüm yapılması gerekir.
-merdivenin oluşturulması

-merdiven mesnet koşullarının belirlenmesi

teşekkürler levent bey çüzdüm nk sorununu yanlız ilgili idare bana zorla merdiven mesnetleme olmasına rağmen tam rijit diyafram çözüme götürtüyor.Bunu destekleyecek bi madde yönetmenlikte bulamadım varsa öle bi ibare bana yolaayabilrmisiniz

teşekkürler levent bey çüzdüm nk sorununu yanlız ilgili idare bana zorla merdiven mesnetleme olmasına rağmen tam rijit diyafram çözüme götürtüyor.Bunu destekleyecek bi madde yönetmenlikte bulamadım varsa öle bi ibare bana yolaayabilrmisiniz
Yönetmelik sadece belirli koşullarda rijit diyafram kullanamazsınız der. Yönetmeliğin hiçbir yerinde yarı rijit diyafram kullanamazsınız diye bir ifade yoktur. Kirişli plak döşeme sistemlerin de tam rijit diyafram çözüm yapılmasına yönelik bir yaptırım yoktur. Kirişli plak döşeme sistemlerini ;
yarı rijit diyafram modeliyle çözdüğünüzde ayrıca rijit diyafram çözümü de yapılır zaten. Ancak siz idareye hangi gerekçe ile tam rijit diyafram yöntemine çözüm yapılmasını istendiğini sorabilirsiniz.

4.5.10.4 – Kat döşemelerinin 4.5.6.2’ye göre kendi düzlemleri içindeki yerdeğiştirmelere ilişkin serbestlik derecelerini içermek üzere iki boyutlu levha (membran) sonlu elemanlar ile modellenmesi durumunda ( Yarı rijit diyafram),

(a) Oluşturulan bu modelle, dışmerkezlik etkisi olmaksızın, deprem hesabı yapılacak, döşemelerde ve döşemeler dışındaki taşıyıcı sistem elemanlarında iç kuvvetler ve yerdeğiştirmeler elde edilecektir. Döşemeler için elde edilen büyüklükler döşeme tasarımında gözönüne alınacaktır.

(b) Dış merkezlik etkisinin gözönüne alınabilmesi için düzlem içi sonlu eleman serbestlik dereceleri için rijit diyafram varsayımı yapılacak ve 4.5.10.2’de tanımlandığı şekilde kat kütle merkezleri kaydırılacaktır. Ek dışmerkezliğin döşemeler ve kirişler dışındaki taşıyıcı sistem elemanlarına etkisinin belirlenmesi için rijit diyafram modellemesini esas alan ikinci bir deprem hesabı yapılacaktır.

(c) Döşemeler ve kirişler dışındaki taşıyıcı sistem elemanları için tasarıma esas iç kuvvetler ve yerdeğiştirmeler (a) ve (b)’de elde edilenlerin zarfı (elverişsiz olanları) olarak belirlenecektir.

Geri