nonlinear analizde bina stabil değil hatası

erdenkcagtay

Yeni Üye
yapı dts:1a olduğu için dd-1 ve dd-3 te nonlineer artımsal spektrum analiz yapmaktayım.
dd-3 te nonlineer analiz yaptığımda bina stabil değil hatası almıyorum ancak, dd-1 de yaptığımda bu hatayı alıp analiz sonuçlarını göremiyorum? bunun çözümü nedir ? (tek modlu da yaptığımda böyle bir hata ile karşılaşmıyorum tek modlu yuda 5.6.2.2.b maddesine göre yapamıyorum)
ayrıca tbdy 2018 sihirbazına girdiğimde süneklilik düzeyi ekranına gelince bütün sekmeler kapalı olmakta bununda nedenini öğrenebilir miyim?
 

Ekli dosyalar

  • dd-1 arsa analiz.cde
    1.9 MB · Görüntüleme: 19
Merhaba;

Binanın stabil olmaması durumu bütün elemanların mafsallaşması sebebiyle rijitliğin çok düşmesinden kaynaklanır. Sizin projenizde ise bu durumun oluşma sebebi 3C-A1 aks kesişiminde bulunan aşağıdaki resimde de gösterdiğim herhangi bir elemana kiriş ile bağlı olmayan bu kolondur. Bu kolonu sildiğinizde veya kiriş ile yapıya bağladığınızda stabil değil uyarısı giderilmektedir.

1632382132042.png


tbdy 2018 sihirbazına girdiğimde süneklilik düzeyi ekranına gelince bütün sekmeler kapalı olmakta bununda nedenini öğrenebilir miyim?
Analiz ayarları sihirbazında bu şekilde kapalı sekmelerin oluşmasının sebebi TBDY 4.3.4.3 'te verilen Asmolen döşeme kuralıdır. Yapınız DTS 1a olduğundan 4.3.4.3 'e göre asmolen döşeme kullanılamamaktadır. Analiz ayarları sihirbazı taşıyıcı sistemin değiştirilmesi yönünde sizi yönlendirmektedir.

1632382372177.png

Mevcut yapının doğrusal veya doğrusal olmayan performans analizleri için taşıyıcı sistem davranış katsayısı (R) veya dayanım artırım katsayısı (D) değeri kullanılmamaktadır. Yalnızca spektrum eğrisinin doğru tanımlanması gerekmektedir. Bu nedenle analiz ayarları sihirbazında bahsettiğiniz bölümlerin boş gelmesi herhangi bir şekilde performans analizini etkilemeyecektir.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst