Çelik yapı dinamik hesapta Mod Sayısı yeteriz

ANKA

Üye
Merhaba;
Projem betonarme ve çelik olarak tasarladım ritz yöntemine göre analiz yaptırmama rağmen mod sayısı yetersiz hatası alıyorum yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba;

1- Çelik çatıda makasları ve kolonları birbirine bağlayan hiç eleman mevcut değil. Çatıya makasları bağlamak yatay çapraz veya stabilite kirişi eklenmeli. Kolonlarda zayıf eksenlerinden birbirine kirişler ile bağlanmalı.

2- Tüm çelik kirişleri mafsallı bağlamışsınız. Taşıyıcı sistemi moment aktaran seçip bu şekilde modelleme yapmanız uygun değildir. Kolon başlığı - kiriş için 4 bulonlu alın levhalı birleşim veya başlık levhalı bulonlu birleşimi kullanabilirsiniz.
Kolon zayıf yönünde ise kolon gövdesi ile kirişleri bağlamak için kolon - kiriş rijitleştirilmiş alın levhalı birleşimi kullanınız. Projede birer örnek oluşturulmuştur.

3- Çelik ara katta tali kirişler var ancak bir döşemeniz yoktu, beton döşeme girildi o bölümde. Kullanacağınız döşeme kompozit, beton veya metal sac olabilir ona göre döşemeyi seçip özelliklerine girip düzenleme yapabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • de.cde
    3 MB · Görüntüleme: 11
Geri
Üst