V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

KİRİŞLERDEKİ HATALAR

EKLEDEĞİM PROJENİN TADİLATI YAPMAKTAYIM FAKAT RAPORDAKİ HATALARI DÜZELTEMEDİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Projeniz 7.022 versiyonda 2007 yönetmeliğine göre çözüm yapılmış. Tadilat projesi için TBDY 2018 yönetmeliği ile çözüm istenebilir.
Projenize 2007 Yönetmeliği ile mi devam edeceksiniz?

Projenizde birkaç modelleme hatası var.

-Temelde tanımlı boşluğu silin. Bu boşluktan dolayı perdenin temele mesnetlenmesi hatalı oluyor.
Asansör detayı için aşağıdaki lindeki bilgilendirmeyi okuyunuz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1632927084609.png

Kiriş üzerine perde tanımlandığı için perde altında ankastre mesnet oluşmuş . Bu perdeyi siliniz.

1632927380729.png

Aşağıdaki resimde gösterdiğim perde temele kadar inmiyor.

1632927751060.png

2.Bodrum katta hatalı kiriş tanımı yapılmış. Tek kiriş olarak tanımlayın

1632927865213.png

Bu şekilde analiz yaptığınızda birkaç hata kalıyor. Bunlarda kesit / donatı düzeltmesi yapmanız gerekebilir.

Ayrıca gönderdiğiniz projede kiriş donatıları kilitli değildi. Eğer yapı tamamlandı ise tüm donatıları kilitleyerek analiz yapmanız uygun olur.
Bu durumda kiriş donatılarında yetersizlik durumları çıkıyor.

Projeyi çizmedim sadece tadilatını yapıyorum, modelleme hataları fark edememiştim.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

2007 Yönetmeliği için ; Taşıyıcı sistem katsayıları X ve Y yönü için 7 alınabilir.
Üst rijit bodrum katı numaraları -2 olarak tanımlanmalı

1632984937629.png
1632984986755.png

3.borumda d800 döşemesinde çift donatı hatası veriyor, rica etsem çözüm yolu bulabilir misiniz?
Ben hatayı bulamadım.

Ekli dosyalar

Merhaba

3.Bodrum katta K25 kirişinin hemen sağ ve soluna döşeme kenarları çizilmiş ayrıca altta işaretlediğim bölgede 1cm uzunluğunda döşeme kenarı parçaları var. Bu döşeme kenarı objelerini siliniz. Döşeme kenarı objeleri kiriş ile döşeme birleşimini engelliyor.
Döşemeyi tekrar tanımlayın ve analiz yapın. Sorun düzelecektir.

1633095759490.png

K 25 KİRİŞİN SOLUNDAKİ DÖŞEME ,EĞİMLİ RAMPA DÖŞEMESİ OLDUĞU İÇİN YERİNDE TEMEL ÜSTÜNE İNİYOR. AMA DATADA EĞİM VERİLMEDEN ÇÖZÜM YAPILDIĞI VE DÖŞEME KALINLIĞI 30 CM İŞLENDİĞİN İÇİN KİRİŞTEN AYIRMIŞTIM. ŞİMDİ SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ YAPTIM TEŞEKKÜR EDERİM YARDIMINIZ İÇİN.

K 25 KİŞİN İÇİN GEOMETRİ KONTROLÜNDE 'HATALI KİRİŞ/PANEL KESİŞİMLERİ HATASINI VERMESİNİN SEBEBİ NEDİR.

Gönderdiğiniz projede sadece 1.Bodrum katta Hatalı kiriş/panel kesişimi problemi var.
Siyah okla gösterdiğim şekilde kirişin düğüm noktasını K508 kirişi düşüm noktasına taşıyarak kesiştirirseniz sorun düzelecektir.
Bu hata başka bir elemanda gözükmüyor. Yaptığınız düzenleme sonrası kiriş / panel düğüm noktalarını kontrol ederek düzeltebilirsiniz.

1633100018965.png

Ayrıca diğer Geometri kontrolü hatalarını da düzeltmenizi öneririm. "Küçük açılı obje" hatası hariç diğer hataları kontrol ederek düzenleyin.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1633100223693.png

Geri