V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Birleşim bölgesi raporda hata

Merhabalar.

Çelik çaprazlarda birleşim bölgesi tasarım raporunu incelediğimde civata sayısını 4 e çıkardığımız zaman "Yatay Kenar Mesafesi" kontrolünde hata vermek fakat birleşim bölgesi tasarımında kenara olan mesafe tasarım raporunda göründüğü şekilde değil. Bu konuda yatay kenara olan mesafeden kasıt başka bir yön mü yoksa raporda bir hata mı söz konusu?rapor.pngçizim.png

Ekli dosyalar

Ömer Faruk Bey,
Hataları düzelttim. Bir kaç farklı yerde daha hata vardı onları da düzelttim. Şu an yazmaya pek vaktim olmadığı için size numaramı bırakıyorum. Düzeltmeleri merak ederseniz arayabilirsiniz. İyi günler dilerim.
0553 543 0212
İnş. Mühendisi Enes Eker

Ekli dosyalar

Merhaba;

Çapraz - Levha arasındaki geometri kontrolü için yatay kenar mesafeyi sağlarken M16 olması sebebi ile d mesafelerini 48 mm ye kadar indirebiliyorsunuz 50 cm olarak kullanıldığında sorunlar çözülmektedir. Veya birleşim içindeki iki levhanın boyları ve birbirine göre konumlarını ayarlamanız gerekir.

bulon.png

Bu birleşimde yetersiz görülüp ölçülen mesafe aslında iki levhadan oluştuğu için birbirine değdikleri noktadaki sınır kenarı görselde görebilirsiniz.

2.png

Merhaba,
Nurgül Hanm'ın verdiği bilgilere ek olarak gerekli bulon konumları ayarlandıktan, Bulon kalınlıkları yetersiz uyarı geliyor. Bulonların M22 ye ayarlandığında sorun çözülüyor. Fakat bu sefer levha yırtılma uyarısı veriyor. Bunun için de levha kalınlıklarını artırmak gerekiyor. Ankraj hatasını da levha kalınlığıyla çözüme ulaştıratabilirsiniz. Teşekkürler

Geri