Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

döşemlerdeki çd hatalarını nasıl gideririm

her katta genelde ayın döşemeler çd hatası vermekte kirişlerde kaçıklık ayarı veya döşeme kenarlarıyla nekadar düzeltmeye çalıştıysam da bir türlü gideremedim bu sorunun nereden kaynaklandığı hakkın da beni aydınlatırsanız çok sevinirim çünkü her projede karşılaşıyorum diğerlerin de bu hataları gidermeyi başardım fakat bu projede nekadar donatı hesap aksları ile oynasam da nekadar kirişlere kaçıklık vererek tekrar tekrar baştan atsam da ve hatta donatı miktarını artırsam da hataları gideremedim konu hakkın da yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

Döşemelerdeki çift donatı hatası "Döşeme tasarımında düzlem içi kuvvetlerin dikkate alınmasınından kaynaklanıyor. Döşeme donatıları "betonarme hesap aksı edit" komutu ile üstte+altta düz donatı" olarak düzenlenerek sorununuz çözülebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Analiz ayarlarında "perde devrilme momenti hesabında 1/3 şartını sağlamayan bağ kirişlerinin de katkısını al" seçeneğinin yönetmeliğin bu haliyle işaretlenmesi kesinlikle önermiyoruz.
1660725228466.png
 
öncelikle çok teşekkür ederim levent bey normalde ben perde devrilme momenti hesabında 1/3 şartını sağlayan bağ kirişlerinde (Nv) katkısını dikkate al seçeneğini işaretlemiyorum fakat bazı belediye veya yapı denetim firmaları işaretlememizi söylüyorlar kendileri ile görüşeceğim ve durumu anlatacağım. bir konuda daha fikrinizi almak isterim yarı rijit çözümlerde döşeme tasarımın da düzlemsel iç kuvvetleri dikkate al seçeneğini kaldırdığımız da sistem çd hatası vermemektedir genelde kaldırmıyorum bu seçeneği düzlemsel kuvvetleri sürekli kullanmasını istiyorum fakat bunu kaldırmamız bir sorun teşkil eder mi bu konu hakkında fikirlerinizi alırsak çok seviniriz.
 
perde devrilme momenti hesabında 1/3 şartını SAĞLAMAYAN bağ kirişlerinde (Nv) katkısını dikkate al seçeneğini işaretlemiyorum fakat bazı belediye veya yapı denetim firmaları işaretlememizi söylüyorlar.

Bu seçenek işaretlenirse yönetmeliğe uymuyorum demek olur. Biz kesinlikle işaretlemeyin diyoruz. Yönetmelik bu konuda çok analşılır şekilde yazılmış.
 
... bir konuda daha fikrinizi almak isterim yarı rijit çözümlerde döşeme tasarımın da düzlemsel iç kuvvetleri dikkate al seçeneğini kaldırdığımız da sistem çd hatası vermemektedir genelde kaldırmıyorum bu seçeneği düzlemsel kuvvetleri sürekli kullanmasını istiyorum fakat bunu kaldırmamız bir sorun teşkil eder mi bu konu hakkında fikirlerinizi alırsak çok seviniriz.
Bu seçenek işaretli olduğunda deprem etkilerinden kaynaklanan düzlem içi gerilmeler de döşeme donatı tasarımında dikkate alınır. Kullanıcı denetimindedir. Bu seçenek yerine, TBDY 2018 madde 7.11.3 deki döşeme gerilme kontrolleri raporuna bağlı olarak da bir donatı seçimi yapılabilir.
 
Geri
Üst