Ne yapmak istediğinizi şekil çizerek anlatır mısınız ?Merhaba tekil temeli ampatmanlı şekilde tasarlayabiliyor muyuz?
Sürekli temelde olduğu gibi şu şekilde çizebiliyor muyuz?Ne yapmak istediğinizi şekil çizerek anlatır mısınız ?
Peki sürekli temeli tekil temel boyutlarında yapsak sorun olur mu?Tekil temel boyutlarında radye temel üstüne , istenilen boyutlarda kolon.
Ekli dosyayı görüntüle 26887
Bu da bir seçenek de ben aslında şunu sormak istiyorum. 100*100*70 boyutlarında tekil temel üzerine kolon atmak yerine sürekli temeli bu boyutlarda (100*50*70) 30 cm ampatmanlı yapıp tanımlasam yanlış bir kullanım olur mu?Betonarme kolon altına ampatmanlı bir temel tanımlamak istiyorsanız, bunu iki taraftan konsol sürekli temel olarak da tanımlayabilirsiniz.
Bu iki konsol temeli, değiştir/konsollar komutuyla, "konsol değil" seçeneğini işaretleyerek çizimlerini alabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.Ekli dosyayı görüntüle 26921
Eğer çelik kolon altında temel yapılmak isteniyorsa, çelik kolonun altına, betonarme kolon tanımlanması gerekir.Bu da bir seçenek de ben aslında şunu sormak istiyorum. 100*100*70 boyutlarında tekil temel üzerine kolon atmak yerine sürekli temeli bu boyutlarda (100*50*70) 30 cm ampatmanlı yapıp tanımlasam yanlış bir kullanım olur mu?