V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Geometri hatası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erimer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erimer

Üye
Selamlar,

Radye temeli kalınlığı arttırmadan zımbalamayı alabilmek için kolon altlarına kazıklar koyduğumda analizde üst katlarda alakasız birleşim yerlerinde geometri hatası alıyorum. Sebebi ve çözümü hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.

Selam ve saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,
Eklediğiniz modelde birden fazla blok mevcut. Bodrum katı olan bloğun altındaki radye için kazık tanımlanmamış. Bu sebeple sistem çözülemiyor hatası alıyorsunuz. Kazıklı radye temel sisteminde tüm temellerin altında kazık olmalıdır. Altında kazık olmayan radye temel farklı bir proje dosyasında modellenirse projede analiz yapılabilmektedir. Bu mesajınızdaki durum ile eklediğiniz projedeki durum aynıdır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bazı proje notları;
Yapıların taşıyıcı sistem tipi seçimi, rijit bodrum kat durumu, perde devrilme kontrolleri, rijit kat tanımları vb. yönetmelik kontrolleri açısından da ayrı proje dosyalarında çözümlenmesi uygun olur.
-Enkesit şekli U-T-C vb. poligon perdelerin perde tamamının perde olarak modellenmesi ve grup perde olarak tanımlanması uygun olur.
(Örneğin C113-C122 kolonların perde olarak modellenmesi uygun olur.)
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1662370949604.png


-3. kattaki ismiyle S559 döşemesinde ağ oluşma sorunu var. Döşemenin perde arkasında kalan 5 cm lik bölümü için döşeme kenarı ile bölüp, bu bölümde döşeme tanımlamayınız.

1662370729788.png


İyi çalışmalar
 
Geri
Üst