V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

TBDY 4.3.4.2 KONTROLÜ

mucahitcangok

Yeni Üye
Merhabalar, Z+1 kat olan ve subasman bulunan bir projemde perdeler ile ilgili bir sorun yaşamaktayım. R katsayısının seçiminde perdeli sistem olarak A15 seçimi yapıp çözüm yaptığımda herhangi bir sorun olmadan çözümümü yapıyorum ve raporu kontrol ettiğimde subasman perdeleri ve taşıyıcı sistem perdeleri üzerlerine yük ve moment alıyorlar. Fakat madde 4.3.4.2 kontrolüne baktığım zaman sistemde x ve y yönünde perde bulunmadığından dolayı bu kontroller yapılmamıştır gibi bir uyarı veriyor. Aslında uyarı veya hata vermiyor fakat raporda böyle belirtiliyor. O nedenle perdeler ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığını merak ediyorum. Bu kontrolün yapılmamasının sebebi subasmanın kat olarak tanımlanması olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
11.png
 
Zemin kattaki P01 ve P02 perdeleri subasman katında subasman perdesi olarak tanımlanmış. Bu nedenle devrilme kontolü yapılan subasman katında taşıyıcı sistem perdesi bulunmadığı için Madde 4.3.2.4.a.) kontrolü yapılmıyor.

1663568854687.png

P01 ve P02 perdeleri zemin katta olduğu gibi tanımlanıp, subasman perdesi olarak işaretlenmeğinde Madde 4.3.2.4.a) kontrolü yapılacaktır.

İlave olarak Subsman katında döşeme(diyafram) oluşumu yok. Subasman yüksekliğini zemin kat yüksekliğine ilave eder tanımlamanız daha uygun olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst