V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Çelik Kiriş Betonarme Kolon Birleşim Detayı

MErhaba Çelik kiriş betonarme kolon birleşim detayında çift köşebentli birleşim kullanıyorum fakat çelik kirişin bir ucunda kolona mesnet bulonları kullanırken diğer ucunda kaynaklı birleşim veriyor bulon vermiyor sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    651.6 KB · Görüntüleme: 113
  • Adsızz.png
    Adsızz.png
    858.8 KB · Görüntüleme: 108
ayrıca sıkıştırarak cde formatında yüklemeye çalışıyorum ancak boyutu çok büyük hatası veriyor site yükleyemedim malesef
 
Birleşim özelliklerinden ayarların aşağıdaki gibi olduğuna emin olunuz. Ayarlar bu şekilde olduğu halde sorun var ise birleşimler çelik kolon - çelik kiriş için adapte edildiği için ekranda betonarme kolonda sorunlar yaşanabilir. O durumda çizimlerde elle müdahale edip kesit detayı eklemeniz gerekir.
Projenizi wetransfer ile gönderiniz.
1.png
 
nurgül hanım dediğiniz gibi mesnete bulonlu bağlı bir ucunda bulonlu atarken diğer ucunda kaynaklı atıyor projeyi yüklemeye çalışıcam ilginiz için teşekkür ederim
 
Birleşim özelliklerinden ayarların aşağıdaki gibi olduğuna emin olunuz. Ayarlar bu şekilde olduğu halde sorun var ise birleşimler çelik kolon - çelik kiriş için adapte edildiği için ekranda betonarme kolonda sorunlar yaşanabilir. O durumda çizimlerde elle müdahale edip kesit detayı eklemeniz gerekir.
Projenizi wetransfer ile gönderiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 28136
alıcı eposta istiyor wetransferde ?
 
"Projenizde ihtiyaç olmayan çizimleri ve çizim pencerelerini silip, sıkıştırarak kaydettiğinizde dosya boyutu küçülecektir. Bu şekilde dosyayı düzenledikten sonra .cde olarak eklemeyi dener misiniz?"
 
1- Birleşimdeki durum programsaldır. Çizimlerde elle müdahale edip diğer yöndeki kesitlerden ekleme yapabilirsiniz. Sağdaki kolonlarda düzgün oluşuyor, onların detaylarını soldakiler içinde çoğaltabilirsiniz.

2- Çatıda üst üste kaplama mevcut. Ve üzerinde ciddi yükler mevcut. Sabit yük 100 kg/m^2 yüksek aslında, genel ortalama 30-40, ek yalıtım vs. kullanılması durumunda 60-70 kg/m2 mertebelerindedir. Projenizde özel durum olabilir ancak kontrol ediniz. Yine kaplama üzeri hareketli yük 500 kg/m^2 de ciddi bir yük, buna göre aşık ve makasları detaylandırmanız gerekecektir. Yüklerinizi kontrol ediniz sadece.

3- Makasların alt ve üst başlıklarının yatay çapraz ve stabilite kirişleri ile bağlanması gerekir ki çatıda rijit diyafram hareketi görülebilsin. Projenizde bu müdahaleler yapıldı inceleyiniz ve linkteki eğitimi takip ediniz.

4- Yan cephelerde kuşak girilmeden kaplama girişi yapılmıştır. Kuşak girmeniz daha uygun olacaktır.

5-Ara katta çelik kiriş üzeri aşık girişi yapılmış. Kat arasında çelik kiriş arasına tali kiriş girilmeli ve çelik döşeme girişi yapılmalıdır. Çelik döşemede 4 alt tip mevcuttur. Metal döşeme, çelik ince saclardan yapılan döşemelerdir. Genelde sanayi tipi yapılarda kontrol amacı ile bir iki kişinin çıktığı yürüyüş yolu gibi durumlarda metal döşeme, diğer durumlarda beton döşeme kullanmanız gerekir.

6- Çelik +Betonarme karma yapılarda, çelik üst bölümde betonarme olduğu durumlarda 2 farklı analiz yapınız. Önce çelik için sihirbazdan çelik seçimi yapıp uygun taşıyıcı sistemleri seçip projeyi analiz ediniz, tasarım aşamasında tüm çelik kesitler yeterli hale getirilmelidir.

Ardından projeyi farklı kaydedip sihirbazdan betonarmeye uygun seçim yapınız. Çelik elemanlara dokunmadan sadece betonarmeyi yeterli hale getiriniz. Birinden çelik raporları diğerinden betonarme raporlarını alınız. Ve birleştiriniz.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst