V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ALIN LEVHALI KİRİŞ EKİ GEOMETRİ HATASI

Merhabalar kolay gelsin. Analiz kısmında sistem çözülemiyor geometri kontrolü yapınız uyarısı veriyor bunun nedeni nedir acaba?
birde proje görülen 2 adet kolon birleşimi var bunu yeni kesit ekle kısmında yapamadım bu iki kolonu boylu boyunca kaynak yapabilme imkanımız var mı?
 

Ekli dosyalar

1666182272684.png
Bu şekilde 2 kolonu yanyana koyarak doğru bir analiz modeli oluşturamazsınız, sisteminiz bu sebeple çözülemiyor. (Analiz modelini 3 boyutta inceleyin). Bildiğim kadarıyla böyle bir kesit oluşturma imkanı yok, ama bu şekilde bir konstrüksiyonda zaten tek bir kesitten de söz edilemez.
 
teşekkür ederim yalnız bahsi geçen kısa kolonların üzerine vinç yerleştirilme planlanmaktadır. nasıl bir çözümlemeye gidebilirim
 
Merhaba, sistemi çok parçalı basınç çubuğu gibi çözebilirsin. Kolonların arası açık olmalı ve kolonlar kafes bağlantı ile bağlanmalı. Proğramda bunun için bir makro var ama ben onu kullanmıyorum. Kolonlardan biri kreyn yolundaki kirişi taşır diğeride makası.

Eğer eldeki malzemeyi değerlendirme gibi bir çaba yoksa tek kolon yapıp kreyn seviyesinde bir guse yapmak daha mantıklı.
 
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi girdiğiniz modelde kolonlar birbirinden bağımsız çalışacaktır. Burada yapma kolon birleşimi kullarak analiz yapabilirsiniz.


1666192200380.png

1666192320083.png
Bu bölüme uygun birleşimler yapabilmek için kolon kutu kesitinin boyunu kirişi geçecek kadar uzun yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

1666192355149.png

Ek olarak yapıda tanımlanmamış yatay ve düşey çarpazlar ile stabilite elemanlarını da tanımlamanız uygun olacaktır.

Saygılarımla...
 
Arkadaşlar öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. Bahsi geçen kolonları yapma kolon yaptığım andan itibaren yine geometri kontrolü hatası veriyor belki gerekli çaprazlar ve IPN kirişi modellediğim zaman hata geçer diye düşündüm sonuç yine değişmedi. Nereyi atladığımı bulamadım tekrardan yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

Ekli dosyalar

Bu şekilde modelle yapılınca kolonların altında ankastre mesnet tanımlanmıyor. Bu sebeple çelik kolonların altına betonarme koloncuklar tanımlayabilirsiniz. bunun yanında yatay çaprazlar ve çatıdaki çaprazların uçlarından tüm yapı boyunca tanımlanan stabilite elemanlarını da tanımlamanız sağlıklı bir çözüm olacaktır.

1666260553837.png

SAygılarımla...
 
Geri
Üst