V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kat ötelemesi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tuna54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
- merdiven mesnetlerini ayarlayın.
- kiriş yükseklilerini 60 cm yapın.
göreli kat hatası almazsınız.

Ancak ;
S7 kolonunu k7 ve k8 kirişlerini karşılayacak şekilde 100 cm yapmanız ;
k25-k26-k10 düğüm noktasını gözden geçirmeniz faydalı olacaktır.

Ayrıca zemin sınıfınız Ze olması nedeniyle göreli kat ötelemesi problemi oluşmaktadır. Zemin taşıma gücü ile yatak katsayısı Ze sınıfına göre uyumlu değil. Zemin sınıfınızı teyit ediniz. ( zemin değerleri zemin sınıfına göre fazla iyi )

iyi çalışmalar...
 
Merhaba,
-zemin sınıfının ze olması sebebiyle göreli kat ötelemesi ilgili katta y yönünde 0,0088 gibi bir değerde çıkmaktadır. siz bu değerin hangi katta ve nerelerde sağlamadığını öncelikle raporlar bölümüne tıklayıp ardından deprem yönetmeliği bölümündeki en üstteki simge olan deprem yönetmeliği genel raporuna tıklayarak öğrenebilirsiniz. aşağıdaki görselde işaretlemiş olduğum kolonları 60x60 yaparak ve işaretlediğim kirişleri saplama kirişlerin boyutlarının saplandığı kirişlerden küçük olması gerektiği şekilde düzenleyerek,beton kalitesini c35 yaparak ve son olarak sürekli temel kirişlerini 60x120 şeklinde düzenleyerek bu değeri 0,0077 gibi değere ancak düşürebildim.

-merdiven mesnetlemesini düzenledim fakat sizlerin son merdiven kontrolünü mimari dahilinde kontrol etmenizi önerir ve mimari hakkında bilgim olmadığı için eğer duvar varsa zemin kat ve 1.kattaki kirişlere duvar yükü tanımladıktan sonra yapıyı yeniden analiz etmenizi de öneririm.

- taşıma gücü kontrolünde ortalama gerilmeye göre kontrol yap tikini işaretlememenizi öneririm.kritik olan gerilmeler maksimum değerlerdir. zemin değerleri ze zemin sınıfı için oldukça iyi değerler olduğu için ilgili parametreleri kontrol etmenizde fayda var.


öneri projem ekteki dosyadadır. kolay gelsin,iyi çalışmalar dilerim.
--KOLONLARI VE KİRİŞLERİ DÜZENLEME--.png
 

Ekli dosyalar

üst katlardaki döşeme kenarı ile çizilen konsol döşemeler 200 cm ama akslar yanlış atıldığı için kalınlık hatası vermiyor. aksları düzenlediğinizde 15 cm döşeme kurtarmayacaktır.onu da gözden geçirebilirsiniz
 
Geri
Üst