Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Genel kontrol

Ekte yüklediğim projem hakkında görüşünüzü bildirir misiniz bir eksiğim var mı acaba ?
Birde y yönünde r katsayısını 4/5 almak zorunda kaldım bunun sebebi nedir ve rijitlik ile kütle merkezi arasında biraz mesafe çıkmış bu normal midir ? normal değilse ne yapmam gerekir

Ekli dosyalar

Ekte yüklediğim projem hakkında görüşünüzü bildirir misiniz bir eksiğim var mı acaba ?
Birde y yönünde r katsayısını 4/5 almak zorunda kaldım bunun sebebi nedir ve rijitlik ile kütle merkezi arasında biraz mesafe çıkmış bu normal midir ? normal değilse ne yapmam gerekir
önerilerim;
--grup perdesinde p02-p03 birleştiriniz,
--merdivenleri mesnetleyip bina ile birlikte çözünüz,
--4/5 bilgisi içi f1 tuşuna basıp bilgi alabilirsiniz,
Analiz Ayarları TDY Seçenekleri Sekmesi(4/5)R uygula: TBDY 2018’de yer alan Madde 4.3.2.4.a ve Madde 4.3.2.4.b’de istenen perde devrilme momentlerinin sınır değerlerinin sağlanmaması durumunda, ilgili yöndeki kutucuk işaretlenerek girilen R katsayısının yerine (4/5)R alınıp hesaplarda kullanılmasını sağlar. İlgili yöndeki kutucuk işaretlendikten sonra analiz tekrarlanması gerekir.
projede bana göre problemli yer görünmüyor.

Teşekkür ederim cevap için sizden ricam p02-p03 perdelerini nasıl birleştireceğim söyler misiniz ayrıca rijitlik ile kütle merkezi arasında biraz mesafe çıkmış bu normal midir ? normal değilse ne yapmam gerekir diye sormuştum bunuda cevaplar mısınız

Çok teşekkür ederim kusura bakmayın taksit taksit soruyorum ama
--projedeki S20 kolonunu tek doğrultuda bağladım bir sıkıntı olur mu
--projemde 30/60 kolonlarım var bunlar bana pek güven vermiyor boyutları küçük gibi geliyor yeterli veya güvenilir mi değil mi diye nerden bakabilirim
--kaç metre açıklıktan sonra kiriş boyutlarını büyütmemi önerirsiniz

Merhaba Ünver Bey döşemeye duvarların geldiği yerlere çizgisel yük çizmeme gerek var mı yoksa kendiliğinden program tanıyor mu o duvarları

Merhaba Ünver Bey döşemeye duvarların geldiği yerlere çizgisel yük çizmeme gerek var mı yoksa kendiliğinden program tanıyor mu o duvarları
--mimari projeden duvarları aktarırsanız otomatik algılar, çizgisel yük girmeye gerek yoktur,
--aktarma yoksa döşeme üzerine duvar yüklerini duvar ikonu ile veya çizgisel yük olarak girmelisiniz.

Merhaba,
-Ekte yüklediğim çalışma hakkında genel olarak görüşlerinizi öğrenebilir miyim?
- Ayrıca eklediğim görüntüde görüldüğü üzere sarı kutu içinde ki kolonu iptal edip asansör perdesini uzatmayı düşünüyorum, görüşlerinizi alabilir miyim?

Ekran Alıntısııı.png

Ekli dosyalar

Geri