Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Maksimum pursantaj ve Donatı Yığılması Hakkında

huseyincelil

Yeni Üye
Merhabalar ekte gönderdiğim projenin bodrum katında çok ciddi donatı yığılmaları bulunmaktadır. Maksimum pursantaja çok yakın ve radye de çok ciddi derecede ilave donatı çıkmaktadır. İlk projem değil fakat bu geometride bir binayla ilk kez karşılaşıyorum bu yüzden açıkçası çok zorlandım. Kolon parametlerini incelediğimde kolon alt uçlarında kapasite çok zorlanmış yükselmiş diğerlerine göre. Tavsiye ve görüşlerinizi rica edeceğim.
 

Ekli dosyalar

s04 kolonundan çıkan kiriş saplama olmaması güzel olur sırt perdesi yapabilirsiniz mimari yok bir şey söylemekte mümkün değil
merdiven mesnetleri hatalı olmuş
merdivenler silinince göreli kat ötelemesi sonuçlarıda değişiyor. tüm sistemi birlikte değerlendirirsiniz
ivmeler çok yüksek (1.7) daha fazla perde kullanmalısınız bence
 
Öncelikle çok teşekkür ederim, Maalesef kocaeli gölcük de ivmeler gerçekten çok yüksek hatta en yükseği. Geometride görüldüğü üzere çok kötü haliyle zorlandım. Bu arada mimariyi de ek kısmına eklemeyi unutmuştum şimdi ekliyorum, zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

Bu arada farklı önerileri olanlar da yazarsa çok sevinirim yapı zorlayıcı bir yapı olduğu için emin olmak istiyorum farklı hatalarımın olup olmadığından. Tekrardan teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 
Öncelikle gördüğüm şu ki yükler konusunda biraz daha detaylı çalışabilirsiniz. Duvar yüklerini (döşemede) 150 kg artırmak yerine bizzat programda girip döşeme yüklerini daha gerçek değerlere çekebilirsiniz.
Balkon yükleri de hatalı görünüyor, orada da artırmanız gerekebilecek.
Y yönünde iki tane perdeniz var ama sisteme katkısı yok. Bir süreklilikleri söz konusu değil. Daha fazla perde koymanız gerekir ama nerelere koyacaksınız bilmiyorum. Ben iki yer önerebilirim mimariye göre ama ne derece yeterli olur bilemem. Sonuçta oradaki perdeler de bu şekildeki bir yapı için süreklilik oluşturabilecek durumda görünmüyor. Belki x yönü de düşünülerek L perdeler yapılabilir.

1722503083470.png


Merdiven bölgelerine koyduğunuz Bant Kirişlerin hiç bir hükmü yok. Sizin beklediğiniz anlamda bir katkı sağlamıyor. Bant kirişlerin nerede niçin kullanıldığına bir göz atınız.

1722503391166.png1722503531148.png

Çatı piyesi katındaki kolonları neden küçülttünüz? hem de o kadar çok küçülttünüz ki donatı yerleşimi nasıl olacak?
Kapalı konsolları bağlayan kirişlerin genişlikleri yönetmelik şartlarına uyuyor mu? Ben test etmedim ama sanki uymuyor gibi.
Tüm bunlara rağmen projeniz sıkıntılı. Zor bir parsel zor biraz "değişik" bir mimari, sıkıntılı bir iş.

Belki bakılacak başka şeyler de vardır. ne diyebilirim. Kolay gelsin.

Nyılmaz
 
Çok teşekkür ediyorum, çok sağolun proje evet sıkıntılı, bende bitirmeden önce fikirler edinmek istemiştim. Üstünde biraz daha çalışacağım, söylediklerinizi gözden kaçırmışım, tekrar değineceğim. Bir de çatıdaki kolonlar şöyle ki idare bizden piyesleri betonarme yapın ama en dış hattan 2.00 mt çekip koyun diyor. Haliyle benim altta uzatıp yukarda kesmem gerekiyor. O yüzden küçültmüştüm. Açıkçası bende ne yapıcam bilemedim. Ama sizi yakından takip ediyorum, önerilerinizi büyük bir dikkatle uygulayacağım.
 
Geri
Üst