analiz kısmında temelde negatif gerilme işaretli. negatif gerilme değeri izin verilebilir yada ihmal edilebilir değerde forumdan negatif gerilme ile ilgili başlıkları incelerseniz analizde işaretlemenizi gerektiren durum yok
hocam dediklerinizi uyguladım oldu ama analiz bölümünde negatif gerilme tikini kaldırmadan minimum taban basıncı sorunu giderilmiyor bunun için yapabileceğim bir şey varmı?Radye temelde asansör çukuru için yardım sayfasını inceleyiniz. Projenizde temel ve perde kotları tutarlı değil. Yardımda anlatıldığı şekilde modellemeniz uygun olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Borrum katlı yapıların İki yükleme durumlu hesap yöntemi ile analiz yapılması uygun olur.
Ekli dosyayı görüntüle 44569
Temel zemin parametrelerinde aşağıdaki opsiyonların seçilmesi zemin taban basıncını azaltmaktadır.
Ekli dosyayı görüntüle 44568
Ekli dosyayı görüntüle 44570
önerilerim;projemde rijit bodrum kat var. fakat tek tarafı garaj girişleri sebebiyle perdesiz. bu durumdan kaynaklı 2. bodrumda rijitlik merkezi ile kütle merkezi birbirinden uzaklaşıyor ve negatif gerilme hatasını tik iptal etmeden çözemiyorum. negatif gerilme max -2 tf değerlerinde. sizce ihmal edilebilir durumdamıdır. değilse çözüm için yardımcı olabilirmisiniz