S01-S02-S03-S06-S09 ne yaparsanız yapın kuşatılmış olamaz. S04-S07-S08'i söylediğim şekilde raporda kuşatılmış gösterebilirsiniz. Ancak bu 3 kolon için kesme güvenliğinin hem bu seçenek işaretlenmeden, hem de işaretlenince kurtardığından emin olun.BELEDİYEDE Kİ MEMUR YÖNETMELİĞE GÖRE TÜM KOLONLARI KUŞATILMIŞ İSTİYOR
Ek olarak a seçeneğinin olabilmesi için ( yani kuşatılmış ) ilgili kolonun 4 tarafında çerçeve oluşturan kirişlerin olması zorunludur. Çerçeve oluşturmayan kirişler ( konsol ) bana göre bu koşulu sağlamaz.Yönetmeliğin ilgili maddesinin a ve b şıklarını inceleyin ve belediye memuru inşaat mühendisi ise ona da okutun
7.5.1. Kuşatılmış ve Kuşatılmamış Birleşimler
Süneklik düzeyi yüksek kolon ve kirişlerin oluşturduğu çerçeve sistemlerinde kolon-kiriş birleşimleri, aşağıda (a) ve (b) ’de tanımlandığı üzere, iki sınıfa ayrılacaktır.
(a) Kirişlerin kolona dört taraftan birleşmesi ve her bir kirişin genişliğinin birleştiği kolon genişliğinin 3/4 ’ünden daha az olmaması durumunda, kolon-kiriş birleşimi kuşatılmış birleşim olarak tanımlanacaktır.
(b) Yukarıda (a) ’daki koşulları sağlamayan tüm birleşimler, kuşatılmamış birleşim olarak tanımlanacaktır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Her yeni günde daha nasıl sınanacağız diye düşünüyorum. Bu cahil insanlarla uğraşmaktan bıkkınlık geldi artık. Bilgili ve gerçekten hatamızı bulan kontrol mühendislerine sonsuz saygım var ama onlar da çok sayılı ne yazık ki...sorun malum diğer paket programın "kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği kontrolü" nü "KUŞATILMIŞ KOLON KONTROLÜ" olarak isimlendirmesinden kaynaklanıyor. bizim okumayan araştırmayan mühendis arkadaşlarımız da kulaktan dolma bilgilerle mantık yürütüp kuşatılmışlık yada kuşatılmamışlık durumunu bir hata olarak algılıyorlar. 20 yıldır ben öğretemedim, üzgünüm ama dipsiz kuyuya denk gelmişsiniz Allah kolaylık versin.
Sıkıntı sadece kontrol mühendisinde mi ?Her yeni günde daha nasıl sınanacağız diye düşünüyorum. Bu cahil insanlarla uğraşmaktan bıkkınlık geldi artık. Bilgili ve gerçekten hatamızı bulan kontrol mühendislerine sonsuz saygım var ama onlar da çok sayılı ne yazık ki...
Tabi ki değil. Mesleğimizin kalitesi ortada bence. Ama şu an konu kontrol mühendisi olduğu için onu söyledim.Sıkıntı sadece kontrol mühendisinde mi ?