yldzzunall
Yeni Üye
İDECAD KOLON DONATSINI ÇOK FAZLA VERİYOR ELLE DÜZELTEMİYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ PROJEYI EKLEYEBILIRIM
İDECAD KOLON DONATSINI ÇOK FAZLA VERİYOR ELLE DÜZELTEMİYORUM YRDIMCI OLUR MUSUNUZ PROJEYI EKLEYEBILIRIM
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
sistemime perdeleri eklediğim için böyle hata almaya başladım köprülü sisteme geçildiği zaman bina kolonlarında donatı fazlalaşıyor perdeleri kaldırdığımda normal oluyor perde kısmı için bir öneriniz var mı. Yapı denetimli bir proje perdeleri onlar eklettirmiştikolon tasarım eğilme momentleriniz yüksek olduğu için bu sorunla karşılaşıyorsunuz. önerim taşıyıcı sistemi tekrardan moment taşıma kapasitesi yüksek kesitlere sahip elemanlardan oluşturmanız.
Kesitleri arttırmak çözüm olabilir. Donatı çapınızı arttırdığınız zaman 18lik başka bir yerde kullanılmıyor. S17 kolonuna hem konsol döşeme hem de merdiven bağlanıyor. Bu kolonu betonarme perdeye çevirmek belki sorunu çözebilir. S18 kolonun da boyutu arttırılabilir.İDECAD KOLON DONATSINI ÇOK FAZLA VERİYOR ELLE DÜZELTEMİYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ PROJEYI EKLEYEBILIRIM