clphkn:2aiklco2' Alıntı:merhaba hakan bey. aynı sorunu bende yaşıyorum döşemenin simetriği sol tarafta olmasına rağmen o döşemede hiç birşey yok fakat soldaki d24 de çift donatı hatası var. geometri kontrolünde çıkmıyor,
nasıl çift donatı yapabilirim?
veya betonarme döşeme sekmesinde mor yazıyı düzeltip normale çevirebilirim ve neye göre donatı eklemem gerekiyor. kırmızı oldugu zaman donatı eklediğimde sorun düzeliyor fakat bu renk olunca etki etmiyor ne yapsam. şimdiden teşekkürler
clphkn":32ulq4hz' Alıntı:merhaba hakan bey. aynı sorunu bende yaşıyorum döşemenin simetriği sol tarafta olmasına rağmen o döşemede hiç birşey yok fakat soldaki d24 de çift donatı hatası var. geometri kontrolünde çıkmıyor,
nasıl çift donatı yapabilirim?
veya betonarme döşeme sekmesinde mor yazıyı düzeltip normale çevirebilirim ve neye göre donatı eklemem gerekiyor. kırmızı oldugu zaman donatı eklediğimde sorun düzeliyor fakat bu renk olunca etki etmiyor ne yapsam. şimdiden teşekkürler
DEXTER":25mpce2f' Alıntı:Merhaba Hakan Bey, aynı soruna ek olarak donatı yetersiz hatası oluşuyor. Bu hataları düzeltip analiz yapıyorum bu kez daha önce hata vermeyen başka bir döşeme çift donatı hatası ve/veya yetersiz donatı hatası veriyor. (Bu durum defalarca oldu ve şimdi sonsuz bir döngü gibi devam ediyor :/ :/ )
Sadece döşeme analizi yapıp denedim, o anlamda bir hata yok.
Projede döşeme ağ oluşturulma sorunları var. Zemin katta D20, 1. ve 2. katta D19 döşemelerinin sonlu eleman genişliklerini küçültünüz. (Örneğin 25 cm. yapınız) ağ oluşturma ve çift donatı sorunları çözülecektir.Merhaba.Katlarda bazı döşemelerde(kaset döşeme ye komşu döşemelerde) çift donatı hatası veriyor.Naslı düzeltebilirim?
Yarı rijit diyafram ile çözüm yaparken çift döşeme sorununu hep yaşıyorum, yok mudur bunun kolay bir çözümü? Teşekkürler.
teşekkür ederimBu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
ben bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. çünkü konsol döşemelerde de bu şekilde bir tasarım kullanılıyor. ama tavsiyem bu iki döşemenin hareketli yükünün arttırılarak girilmesi yönünde. diğer arkadaşlarımızın yorumlarını merak ediyorum.Merhaba. Ekteki dosyada zemin kat tavanındaki "D02" ile "D04" döşemeleri arasında mimari unsurlardan dolayı kiriş olmadığı için bu döşemeler sanki "L" şeklinde tek bir döşeme oluşturuyormuş gibi oluyorlar . Zemin kat tavanındaki "D02" ile "D04" döşemelerinin donatılarını çift sıra yapınca sorun olmuyor ve program tasarım yapıyor. Bu döşemelerin donatıları çift sıra yapılsa bile bu şekliyle döşemelerin tasarımı sorun olur mu?
Cevabınız ve öneriniz için teşekkür ederim.ben bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. çünkü konsol döşemelerde de bu şekilde bir tasarım kullanılıyor. ama tavsiyem bu iki döşemenin hareketli yükünün arttırılarak girilmesi yönünde. diğer arkadaşlarımızın yorumlarını merak ediyorum.
yorumum;Merhaba. Ekteki dosyada zemin kat tavanındaki "D02" ile "D04" döşemeleri arasında mimari unsurlardan dolayı kiriş olmadığı için bu döşemeler sanki "L" şeklinde tek bir döşeme oluşturuyormuş gibi oluyorlar . Zemin kat tavanındaki "D02" ile "D04" döşemelerinin donatılarını çift sıra yapınca sorun olmuyor ve program tasarım yapıyor. Bu döşemelerin donatıları çift sıra yapılsa bile bu şekliyle döşemelerin tasarımı sorun olur mu?
Ünver Bey cevabınız ve önerileriniz için teşekkür önerilerinizi uygularsam sorun olmaz değil mi? "L" şeklinde plak olması sorun olmadığını anladım. Doğru mu anlamışım?yorumum;
--bu durumda d4-d2 döşemesinin donatılarının birbirinin içine alt üst geçtiğinden emin olunmalı,
--d4-d2 döşemesi tek döşeme gibi çözülse donatı geçip geçmeme problemi olmaz.
--çok zorunlu olmadıkça bina içinde s4 kolonundaki gibi köşe olarak bırakmamak uygun olur, (kontrol ettiğim döşeme açıklığı daha büyük olan bir projede döşemede gerilme artışı meydana geldi.)
evetÜnver Bey cevabınız ve önerileriniz için teşekkür önerilerinizi uygularsam sorun olmaz değil mi? "L" şeklinde plak olması sorun olmadığını anladım. Doğru mu anlamışım?
Cevabınız için teşekkür ederim.