V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Zemin emniyet olumsuz hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan recep61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Projemde zemin emniyet gerilmesi radye temelde devamlı olumsuz hata veriyor. Siz de projemi bi inceleyip projemde herhangi bir hata varsa nasıl düzeltebilirim.
modelle önerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--asansör perdelerini grup yapınız,
--1. bodrum tikini kaldırınız,
--ritz vektörleri işaretleyerek çözüm yapınız,
--kırımızı işaretlenen döşemelerin modellemesi hatalı, yeterli mesnet oluşmamış,
--sarı işaretli döşeme ile kolon birleşimi çok az zımbalama çıkıyor, zımbalama diger kolonlarda da var
--merdiveni modelleyip bina ile beraber çözünüz,
--1. bodrum katta yatay toprak yüklerini giriniz,
--betonu c30 yapınız.
modellemenizi gözden geçiriniz,
mantar döşeme yapılmasına karşıyım, mümkünse kolon-kiriş-perde sistemine dönünüz.

1726821314551.png

ünver beye ilaveten ben de bir iki şey ekleyeyim.

* Eğer illa kirişsiz döşeme yapacaksanız döşemeleri parçalamayın. Resimde mavi alanda olduğu gibi tam bir döşeme yapın.
1726844535285.png

* Ayrıca yine size yukarıda uyarılmış: iç merdivenin olduğu yerde döşeme havada duruyor bir yere basmıyor. Mimariye baktım bir problem görünmüyor. Oraya yine resimde revizyon bulutu ile gösterdiğim şekilde l şeklinde perde yapabilirsiniz. Bu durumda döşemeyi ileri uzatabilirsiniz. Projenizdeki 3 ve 4. basamağın birleştiği yere kadar. Tabi hem statik ve hem de mimari açıdan ne kadar yeterli olur bilmiyorum.

1726844601732.png 1726844652060.png

* bir öneri daha: tabi mimarınızla konuşup nasıl bir dış cephe yaparsınız bilemiyorum. en azından 20 cm dış cephede süs çıkıntısı yapıp döşemeyi 20 cm taşırarak kolona basmasını sağlayabilirsiniz.

NYILMAZ

Geri