Yasin Bey merhaba. Detay açısından açılımların verilmesi düşüncenize katılıyorum. Peki değişken boyda perde açılımları ideCAD Statik programında vermek mümkün müdür?Gönderdiğiniz resim bir tip detay. Aynı boyda ve kalınlıkta tüm perdelerde kullanılabilir. Bir kere 2B çizim araçları ile çizdikten sonra diğer tüm projelerinize blok olarak kopyalayabilirsiniz.
Gönderdiğiniz detayda perde konumuna göre perde yatay donatılarının boyu, boyuna donatıların adedi ve metraj ile ilgili bir bilgi yoktur.
Sadece bu detayı vermek uygulama açısından yetersiz olabilir.
ideCAD içerisinde tüm perdelerin metraja dahil edilecek şekilde yatay gövde donatılarının boy ve yerleşimlerini de görebileceğiniz şekilde detay verilir.
@Yasin TEZEL Aslında sayın @mehmeta adlı kullanıcının vermiş olduğu çizimdeki durumu sormuştum. Ben yine eke "Değişken kesitli perde" isimli bir görsel dosya koydum. Bu şekilde boyuna eğimli perdelerde donatı boy açılımları ideCAD Statik programında mümkün mü diye sormak istemiştim.Sorunuzu örnekler misiniz? tam anlaşılamadı.
Anladım. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Değişken kesitli perde tanımı yapılamamaktadır. İstek olarak notlarımızdadır.
yanıtınız için teşekkürler. dediğiniz gibi o zaman bütün perdelerin donatılarını hepsini kurtaracak ve aynı donatıları seçilipi 2d çizimle yapılabilir. Peki kiriş içine tevzi donatısı program veriyor bu ne kadar doğru ve uyugulanabilir?Gönderdiğiniz resim bir tip detay. Aynı boyda ve kalınlıkta tüm perdelerde kullanılabilir. Bir kere 2B çizim araçları ile çizdikten sonra diğer tüm projelerinize blok olarak kopyalayabilirsiniz.
Gönderdiğiniz detayda perde konumuna göre perde yatay donatılarının boyu, boyuna donatıların adedi ve metraj ile ilgili bir bilgi yoktur.
Sadece bu detayı vermek uygulama açısından yetersiz olabilir.
ideCAD içerisinde tüm perdelerin metraja dahil edilecek şekilde yatay gövde donatılarının boy ve yerleşimlerini de görebileceğiniz şekilde detay verilir.
başka bir projede bu şekilde tarif edilmiş@Yasin TEZEL Aslında sayın @mehmeta adlı kullanıcının vermiş olduğu çizimdeki durumu sormuştum. Ben yine eke "Değişken kesitli perde" isimli bir görsel dosya koydum. Bu şekilde boyuna eğimli perdelerde donatı boy açılımları ideCAD Statik programında mümkün mü diye sormak istemiştim.
Merhaba. Minimum ve maksimum değerler arasında değişen değer gösterimi olabilir.başka bir projede bu şekilde tarif edilmiş
@Yasin TEZEL bu dokümanın 2018 deprem yönetmeliğine göre hazırlanmış hali elinizde mevcut mudur? Eğer mevcut ise paylaşabilir misiniz?Temel içindeki perde yatay donatıların temel içinde devam edilmesi ile ilgili TBDY 2018 içinde aşağıdaki koşul vardır.
Ekli dosyayı görüntüle 45671
İmo - izmir şubesi tarafından verilen "İMO İZMİR ŞUBESİ TARAFINDAN STATİK PROJELERDE TESPİT EDİLEN EKSİKLİKLER" isimli dokümanında verilen örnek çizim aşağıdaki gibidir
Ekli dosyayı görüntüle 45672
Tamamdır. Teşekkür ederim.Dokümanın güncel hali olup olmadığına dair bilgim yok. imo'dan bilgi alabilirsiniz.