karelaj yapıp noktasal yük tanımlayabilirsiniz. ( 20*20 cm. , yada 30x30 vb. )iyi akşamlar,
dairesel radye temelin içine belli bir çaptaki kısmına yayılı yük tanımlamak istiyorum nasıl yapabilirim.
Su deposu icin silo olacaktarım ürünü depolama çelik silo yapacaksanız sistemi farklı düşünmeniz lazım
Biraz daha aciklar misiniz anlayamadımkarelaj yapıp noktasal yük tanımlayabilirsiniz. ( 20*20 cm. , yada 30x30 vb. )
Temel icine 9.55 mt'lik kismi ( yayili yuk icin) kare icine alip noktasal yük tanimlayacagim dogru mudur ? ekte görüldüğü gibi temel ortasına 9.55 mt çapında kolon yaptım, üstüne yük tanımlasam istediğimi yapmış olur muyum?karelaj yapıp noktasal yük tanımlayabilirsiniz. ( 20*20 cm. , yada 30x30 vb. )
Örnek bir data ekliyorum. ayrıca bu tarz konularda bilgi bankasından yararlanabilirsiniz.Temel icine 9.55 mt'lik kismi ( yayili yuk icin) kare icine alip noktasal yük tanimlayacagim dogru mudur ? ekte görüldüğü gibi temel ortasına 9.55 mt çapında kolon yaptım, üstüne yük tanımlasam istediğimi yapmış olur muyum?
bir de bu şekildeyken analiz yapamıyorum betonarme kapasite oranları hesaplanıyor diyor fakat devamı yok malesef
Merhabalar, Bodrum katımda bir bölümde su deposu bulunuyor, 3 m x 1m x 1m boyutlarında bunun yükünü nasıl temelime tanımlamalıyım ? zati yük olarak mı yoksa çizgisel yük olarak mı ? Eğer çizgisel olarak yapmalıysam geometrik olarak nasıl tanımlamam gerekir ?