V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

v11.11 yayımlanmıştır

Hakan Şahin

Administrator
11 versiyonu kullanıcılarımız ideYAPI OneClick aracılıyla son versiyon v11.11'i indirip kullanabilirler.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

yayımlama tarihi 1.10.2024
v11.11’de yapılan güncellemelerin listesi :
  1. Perdeyi kolona, kolonu perdeye çevirme olanağı eklendi (Feridun Yardımoğlu)
  2. Dikdörtgen kolonu dairesel kolona ve dairesel kolonu dikdörtgen kolona çevirme olanakları eklendi ( Erdemli Mühendislik)
  3. R aşıkların üst başlık, alt başlık, dikme ve çapraz elemanlarında döndürebilme olanağı eklendi.
  4. Uzay aşık ve R-aşıklarda tasarım yapabilme olanağı eklendi.
  5. Uzay kafes elemanlarına narinlik kontrolü eklendi.
  6. Çelik aşıklara tanımlanan gergi çubuklarının tasarım ve sehim hesabında gözönüne alınabilmesi olanağında geliştirmeler yapıldı.
  7. TS-EN 1991-1-4 rüzgar yükleri için rapor hazırlandı.
  8. Haç kolonlarda berkitme levhaları tanımı için iyileştirme yapıldı.
  9. Doğrusal performans analizi raporlarına kolon, perde ve kirişlerde kullanılan beton ve donatı birim kısalma sınır değerleri ile sargılı beton için kullanılan mekanik donatı oranı, sargı donatısı etkinlik katsayısı, sargılı beton boyutları vb. ara değerlerini içeren bölümler eklendi.
  10. Çelik çizimlerde, birleşim levhalarının virgülden sonra 1 haneli bir değer girildiğinde (30.5 vb.) plaka isimleri tablosunda ondalıklı şekilde yazılması eklendi.
  11. Çelik çizimler için nokta detayları çizimlerinin kullanıcı tanımlı seçilebilmesi seçeneği eklendi.
  12. Otomatik nokta detayı seçimi için “Nokta detayı birleşimi seçimi”, 3B ekran üzerinden dikdörtgen çizilerek oluşturulan “çoklu nokta detayı seçimi” ve birleşim levhalarını seçerek oluşturulan “kullanıcı tanımlı nokta detayı oluştur” komutları eklendi.
  13. Çelik çizimler için, plan çizimlerinde ve görünüş-aks çizimlerinde nokta detayları isimlerinin gösterilebilmesi seçenekleri eklendi.
  14. Çelik izometrik görünüş çizimlerinde “sadece kalan nokta detaylarını göster”, “Tüm nokta detaylarını göster” ve “nokta detaylarını gösterme” seçenekleri eklendi.
  15. Nokta detaylarının tipleştirmeleri geliştirildi.
  16. Kare kolonlarda, çoklu etriye için plan ve etriye detaylarındaki yön uyuşmazlığı düzeltildi. (Basri Akyıldız)
  17. Sürekli temel maksimum pursantaj kontrolü hatasının yapı özet raporundaki açıklama metni düzeltildi
  18. Çelik birleşimlerin “sık kullanılanlar” penceresi yeniden düzenlendi. Kayıt edilmiş bir tip silindiğinde başka isimle kaydedilmiş birleşimin silinmesi durumu giderildi.
  19. Çelik çapraz birleşim tasarımı içerisinde berkitme levhaları tanımlandığında whitmore kesitinin hesaplanmaması ile ilgili durum giderildi.
  20. Sap2000‘e aktarım yapılan dosyalarda rijit kat tanımlamaları ile ilgili uyarısı düzenlendi; “Projede tanımlanmış rijit katlar var. TBDY özel bodrum hesabı nedeniyle farklı sonuçlara sebebiyet verebilir.” şeklinde değiştirildi.
  21. Kolon kesme güvenliği raporuna beton katkısı Vc eklendi. Rapor görseline Vc teriminin açıklaması eklendi.
  22. Çelik çizimlerde gergi çubuklarına ayrı bir renk tanımlayaabilme olanağı getirildi.
  23. Raporlarda proje hataları listesinde kiriş kenetlenme boyu hatasına tıklandığında yardım sayfasına yönlendirilmemesi sorunu giderildi.
  24. Analiz ayarlarında Kesit birimi metre seçilmiş ise, Kolon betonarme raporunda değer yuvarlaması nedeniyle virgülden sonra artık iki basamak olarak basılıyor.
  25. Dilatasyonlu binalarda birbirine yakın olan kolonlarda, kolon betonarme tasarım diyaloğunda seçilmeyen kolonların listelenmesi durumu giderildi.
  26. Kaset ve nervürlü dişlerinde pilyesiz tasarım için iyileştirmeler yapıldı..
  27. Tünel kalıp projesinde TBDY Madde 7.6.1.3' te verilen perde oranı kontrolü şartları sağlanmasına rağmen raporda perde kalınlığı hatası vermesi durumu giderildi.
  28. Analiz ayarlarında girilen sıcaklık yükleri sıfırlayabilme seçeneği eklendi.
  29. Bir projede döşeme donatı tipini üstte+altta düz donatı seçildiğinde momentin büyük olduğu bölgelerde ilave donatı tasarımı için iyileştirmeler yapıldı.
  30. Çelik aşıkların mesnetlendiği kirişlerde, dinamik analiz toplam kütle değerinin farklı kullanılmasına neden olan bir durum düzeltildi.
  31. İtme analizlerinde göçme öncesi eğrilik değerlerinin hesaplanmasında beton ve donatı birim şekil değiştirme sınır değerleri TBDY 5.8.1.1‘de belirtilen değerler ile hesaplanması için bir seçenek eklendi. Plastik dönme sınır değerleri hesabında göçme öncesi toplam eğrilik bu değerlere göre hesaplanabiliyor.
  32. Proje sihirbazında uluslararası yönetmeliklerde rüzgar yükü yönetmeliğinin ASCE veya olmayan yönetmeliklerin gözükmesi ile ilgili hata giderildi.
  33. Bir projede PDF formatında yazdırma komutu kullanıldığında program kapanması durumu giderildi.
  34. Radye temel ayarları penceresinde sehpa donatısının ayarlandığı parametrelerdeki yazı düzeltildi. ingilizce programda sehpa donatısı” “Reinforcement Chair” olarak değiştirildi. Bu konuyla ilgili bilgi bankası sayfaları yenilendi..
  35. Mantolu kolonların moment eğrilik bağlantısında düzenlemeler yapıldı, doğrusal performans analizinde mantolu kolonlarda göçme vermemesi gerekirken göçme veren bir durum düzeltildi.
  36. Kiriş eksenel kuvvet raporunda, kolon gibi tasarlanan kirişler için 25Φ kontrolünde gerekmemesine rağmen yetersizlik verilmesine neden olan bir durum giderildi.
  37. Kiriş eksenel kuvvet raporunda donatı boyutu ve maksimum mesafe kontrolüne küçük eşit, büyük eşit işaretleri eklendi.
  38. Kolon gibi tasarlanan kirişlerde minimum kiriş gövde donatısı çapı 14 mm olacak şekilde donatı seçimi güncellendi.
  39. Rijit diyafram seçili olan durumda döşemeden kirişe aktarılan tekil momentin yönüyle ilgili bir durum düzeltildi.
  40. Betonarme kiriş tasarımında açıklık ve mesnet donatı tasarımlarında çeşitli düzeltmeler yapıldı.
  41. Analiz ayarları penceresinde tasarım yönetmeliği değiştirildiğinde “yönetmelik değişecek onaylıyor musunuz?” uyarısı çıktığında “hayır” komutuna tıklayınca yönetmelik değişiyordu. Bu uyarı kaldırıldı ve yönetmelik değişimi daha kolay hale getirildi.
  42. Yapı ağacında “malzemeyi seç” komutu kullanılarak beton elemanların seçilirken döşemelerin seçilmemesi durumu düzeltildi.
  43. Sürtünme kesmesi rapor başlığında yazılması gerekmeyen TS500 ibaresi kaldırıldı.
  44. Kullanıcı tanımlı çelik kiriş kesit betonarme kolona analiz modelinde bağlanmaması ile ilgili sorun çözüldü.
  45. Rüzgar yüklerinin yanlış oluştuğu bir kullanıcı projesinde rüzgar yükü şekli düzeltildi.
  46. Başlık levhalı kaynaklı birleşimde “Gövde takviye levhası” boyutu değiştirildiğinde rijitleştiricilerin kolon gövdesine kaynaklanmaması durumu düzeltildi.
  47. Nonlineer itme analizi seçeneklerinden "perdelerde doğrusal modeli kullan" seçeneği kaldırıldı.
  48. Uzay aşıklara mesnetlendiği kirişten yükseklik verilebilme seçeneği eklendi.
  49. Yükseklik verilmiş uzay aşık ve r-aşıklarda analiz yapabilme seçeneği eklendi.
  50. Uzay aşıkların narinlik hesabında iyileştirmeler yapıldı
  51. R-aşıklarda PMM oranının hatalı oluşmasına neden olan bir hata giderildi.
  52. Tekil aşık komutu ile girilmiş çelik aşıklarda tanımlanan gergiler için, montaj çizimleri iyileştirildi.
  53. 10.94’de zaten yapılmayan ancak 11‘deki geliştirmeler sonucunda eklenen,süneklik düzeyi sınırlı betonarme çerçeveler için yönetmelik gereği kontrol edilmesi gerekmeyen kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği kontrolü ile güçlü kolon kontrolü kaldırıldı.
  54. Güçlü kolon kontrollerinde, kolona bağlanan konsol kirişlerin göz önüne alınması-alınmaması durumu seçenek haline getirildi.
  55. Betonarme kolon ayarlarında, itme analizi için plastik mafsal konumu temiz açıklığa göre oluşturma seçeneği varsayılan olarak işaretli yapıldı.
  56. Tek eğimli çelik makaslarında çelik çaprazların tanımlaması ile ilgili iyileştirmeler yapıldı.
  57. Arasında çelik kiriş tanımlı olan ve çaprazların kirişe bağlandığı X çapraz sistemlerinde, çapraz uç birleşimleri, tanımlandığı kirişte oluşan berkitme levhalarının üst üste gelmesi durumu düzeltildi.
  58. Doğrusal performans analizinde perde grubu içinde tanımlı perde kollarının süneklik kontrollerinin raporunda düzenleme yapıldı.
  59. Doğrusal performans analizi raporunda “doğrusal performans analizi ön bilgisi” bölümünde “gereken beton örnekleri” satırında sığmayan yazılar için düzenleme yapıldı.
  60. Doğrusal performans analizi raporunun “kullanıcı tanımlı eleman” bölümündeki tabloların kayması durumu giderildi.
  61. Projede, tek tali kirişlere tanımlanan “rijitleştirilmiş alın levhalı birleşim” tipi birleşimde berkitme levhalarının hatalı oluşmasına neden olan bir koşul için önlem alındı.
  62. Çelik birleşimlerde için kullanılan özel ölçülü bulon oval bulon deliklerin ölçülendirmeleri iyileştirildi
  63. Korkuluk ve çapraz seçilen cephe iskelelerinde analiz modelinin hatalı oluşması durumu giderildi.
  64. İngilizce programda kolon başlığı “column support” olan tanım “column drop panel/pedestal” olarak değiştirildi.
  65. Tek parça isimleri nokta detayından kaldırıldı.
  66. Orta ek bölgesi oluşmayan kolonda betonarme diyaloğunda ve çizimlerde orta ek bölgesi etriye aralığı yazıları kaldırıldı
  67. Kolon bindirme konumu otomatik seç opsiyonunda bindirme bölgesi orta bölge olarak değiştirildi.
  68. Merdiven betonarme diyaloğunda donatı yetersiz As(-) hatası artık merdiven ismi ile birlikte veriliyor.
  69. Eleman üzerine çift tıklandığında açılan eleman özellikleri penceresinin yavaş açılma durumu ile ilgili hızlandırma yapıldı (Erhan Mollaoğlu)
  70. Çoklu kolonda etriye değişikliği yapılırken açıklık bölgesi olan kolon varsa açıklık bölgesi için etriye aralığı artık değiştirilebiliyor. (Erhan Mollaoğlu)
  71. Geoteknik rapor indekslerine yükleme kombinasyonları eklendi.
  72. Konsol kiriş ucunda gereksiz ilave donatı çizilmesi durumu düzeltildi.
  73. Sürekli temel maksimum pursantaj kontrolü hataları yapı özet raporuna hata olarak eklendi.
  74. Projede tekrar analiz yapıldığında analiz sonuçlarının değişmesi durumu düzeltildi.
  75. Döşeme ve radye döşeme ilave donatılar sekmelerinde perde ve perde gruplarının gösterimi eklendi
  76. Döşeme oluştururken köşe perdenin üstünde yırtık oluşma durumu düzeltildi
  77. Yapı bileşeni metrajı raporu alınamıyordu, düzeltildi
  78. Geoteknik raporda sadece radye temel içeren katların gerilme grafiği basılacak şekilde değiştirildi
  79. Perde boşluğu kontrollerinde boşluğun orta 1/3 lük alanda olması koşulu sadece planda kontrol edilecek şekilde değiştirildi.
  80. Kiriş yüksekliği, döşeme kalınlığının 3 katından az olamaz kontrolü ile ilgili bir durum düzeltildi.
  81. Kolonlarda etriye aralığı düzenlendiğinde verilen etriye aralık hatası düzeltildi.
  82. Geoteknik raporda okunmayan yazılar okunur hale getirildi.
  83. Kiriş boyuna donatı kenetlenme kontrolünde beton örtüsü yerine net beton örtüsü kullanılacak şekilde düzenleme yapıldı.
  84. Parametrelere girilen radye temel donatı aralığı değeri, kullanıcı tanımlı olan değerden daha yüksek seçilebilmesi engellendi.( forum engineer_yıldız)
  85. Kalıp planlarında merdiven sahanlıklarının kotu otomatik olarak veriliyor.
  86. Döşeme dairesi ve yazılarının konumunun kalıp planında kayma durumu düzeltildi
  87. Kalıp planında kat kotunda olmayan ve en az bir döşemeye otomatik kot veriliyor.
  88. Temel aplikasyon planında otomatik olarak kot veriliyor.
  89. Kısa başlık donatıları simetrik olacak şekilde düzeltildi
  90. Perdenin kaçıklığı değiştirildiğinde bağlı diğer perdelerin perde boyutları otomatik güncelleniyor.
  91. Radye temel donatı çalışma mesafeleri çizimlere eklendi
  92. Çelik döşemelerde beton malzemesi seçilmediği durumda otomatik seçim yapılıyor
  93. Sürekli temel etriye aralığı değiştirildiğinde verilen As(-) hatası düzeltildi
  94. Kolon ve perdelerde tarama yönlerinin elemanlarla uyumlu olacak şekilde düzeltildi. (Şükrü Şahin)
  95. Kalıp planı alındığında kot ölçülerinin blok olarak gelecek şekilde düzeltildi
  96. Kare kolonlarda, kolon çoklu etriyelerde yön hatası düzeltildi (Basri Akyıldız)
  97. Döşemelerde sehpa donatısı çizimi için seçenek eklendi.(Erhan Mollaoğlu)
  98. Kat kotunda olmayan kirişlere otomatik kot bilgisi yazılıyor (Basri Akyıldız)
  99. Perdelerde perde genişliğinin kat yüksekliğinin 1/16'sı koşulu kontrol edilmesi ile ilgili güncelleme yapıldı
  100. Çelik yay kirişte yarıçap ölçülendirme çizimi olanağı eklendi.
  101. Kolon düşey donatılarında katlar arasında kayma varsa, kolon düşey açılımında filiz çizimi opsiyonel oldu
  102. Geoteknik raporda sadece istenilen kombinasyonların raporunu alma seçeneği eklendi
  103. Kiriş betonarme tasarım diyaloğunda “hesaplanan/ gereken/ eksik” olarak verilen donatı miktarları bilgileri, “gereken-mevcut-fazla” olarak değiştirildi. (Selahattin Bektaş)
  104. v10.94'te oluşturulmuş proje dosyasının açılmaması durumu giderildi.
  105. Kullanıcılardan gelen istekler üzerine şablon projelerde girdi birimi santimetre gelecek şekilde değiştirildi.
  106. Doğrusal performans analizinde perde süneklik kontrolü raporunda tüm perdeler görünmeme sorunu düzeltildi.
  107. Rijit bodrum kat periyot kontrolü raporundaki yazım hatası düzeltildi. (Erhan Mollaoğlu)
  108. Görselleştirme diyaloğunda Betonarme Tasarım Sonuç/Kesit yetersizliği gösterimde yetersiz olan merdivenler eklendi.
  109. Perde altında kullanılan zımbalama donatı bilgisi rapora eklendi.
  110. Balkon döşemelerinde kalınlık kontrolü koşulu değiştirildi. Önceden kirişsiz döşeme koşuluna göre yapılıyordu.
  111. Bazı projelerde kolon eğilme kapasite oranı aşılması sorunu otomatik çözülememesi durumu için iyileştirme yapıldı.
  112. Etriyelerde el ile donatı düzenleme yapıldığında donatı aralığı hatası(s) vermesi durumu giderildi.
  113. Radye parametrelerinde tanımlı pursantaj değeri verilirse donatı tasarımda dikkate alınıyor.
  114. Temel bağ kirişlerinde gövde donatıları raporda eklendi.
  115. Döşeme raporunda kg/m2 olarak gösterilen döşeme yük birimi kgf/m2 olarak düzeltildi.
  116. v10.94'te oluşturulmuş bir projenin v11.04' te analiz yapılamaması durumu giderildi
  117. Kısa başlık perdesinde etriye çapı artırılıp aralığı azaltılmasına rağmen Vr değeri değişmemesi durumu giderildi.
  118. Projede toprak yükü yüksekliği geometri ile uyumlu olmasına rağmen uyumsuz hatası vermesi durumu giderildi.
  119. Perde özelliklerine girerken programda yavaşlık vardı. Hızlandırıldı. (Basri Akyıldız)
  120. Kalıp planı alındığında program kilitlenmesine neden olan durum giderildi.
  121. Kaset ve nervürlü döşemede plak dağıtma donatısı aralığı değeri ile ilgili düzenlemeler yapıldı.
  122. Sürtünme kesmesi raporunda kısa başlık perdesinde gövde donatısı gerekli olmadığı için kaldırıldı.
  123. v11’de kaldırılan, yeni proje açarken "Son ayarları kullanarak başlat" seçeneği v10.94’de olduğu şekliyle eklendi.
  124. Ara katta kolon silinme vb işleminden sonra oluşan sistem hataları için geometri kontrolünde uyarı eklendi.
  125. Kolon düşey açılımında hizalı olmayan donatılar için ankraj çubuklarının ayrı oluşturulabilmesi için kolon parametrelerine seçenek eklendi.
  126. Perde donatı seçimi diyaloğunda uç bölgesi için >=14 lük çap seçilmemişse perde uç bölgesi otomatik oluşturulmuyordu. Artık 4 lük çap seçilmemişse otomatik seçili geliyor.
  127. Yapı bileşeni ve taks-kaks raporlarının boş gelmesi veya rapor alınamayıp programın donma durumu düzeltildi.
  128. Merdiven yerleştirme noktası değiştirdikçe merdivenden uzaklaşması durumu düzeltildi.
  129. Kutu ve Boru Profiller için Alın Levhalı Makas Birleşimi ayarları diyaloğunda makas bulonları sekmesi kaldırıldı.
  130. Çatı yüzeyi detaylarına tanımlanan materyallerin görünmemesi durumu düzeltildi.
  131. Mimari programda merdiven mesnetlenme koşullarını belirle komutu ribbon menüden kaldırıldı.
  132. Ribbon menüde radye temel altından hesap aksı çiz ve donatı hesap aksı geometrisi değiştir komutlarına tıklayınca döşeme toolbarı açılması durumu düzeltildi. Radye temel toolbarı açılıyor.
  133. Sağ tuş menü çalışma düzlemi listesinde ve çalışma düzlemi diyaloğunda İngilizce gelen satırların çevirisi yapıldı.
  134. Yazı komutu ile oluşturulan yazıların üzerine, çift tıklanarak düzenleme olanağı eklendi.
  135. Yazı komutu ile oluşturulan yazıların üzerine, çift tıklanarak düzenleme olanağı eklendi.
  136. Yazı ayarları ve yazı değiştirme komutları tek bir pencere altında birleştirildi.
  137. Sürekli temel betonarme konfigürasyonunda, üst donatıya tıklandığında alt donatı penceresi, alt donatıya tıkladığınızda ise üst donatı penceresinin açılması durumu düzeltildi.
  138. Aşıklar için T levhalı kayma birleşimi seçildiğinde oluşan hatalar için düzenlemeler yapıldı.
  139. Raporda R=6 alarak çözüm hatasına tıklandığında, bilgi bankasında R=7 olarak tekrar çöz çözüm sayfasına yönlendirme durumu düzeltildi.
 
Son düzenleme:
11 versiyonu kullanıcılarımız ideYAPI OneClick aracılıyla son versiyon v11.11'i indirip kullanabilirler.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Yapılan işler listesi hazırlanmaktadır. Liste bu başlık altına eklenecektir.
Niçin program açılışında yer alan güncelle butonu ile güncelleyemiyoruz? O buton gereksiz ise yeni güncellemede kaldıralım yer işgal etmesin.
 
Ben sağ alt köşedeki simgesine tıklayıp açtığımda Oneclick uygulaması boş ekran şekilde açıldı. Ben de sağ tık -> çıkış yaptım. Sonra başlat menüsünden yazılımı bulup tekrar başlattım ve sorun çözüldü. Benzer sorun yaşayan olursa diye buradan yazdım.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    33.6 KB · Görüntüleme: 18
  • 2.png
    2.png
    277.7 KB · Görüntüleme: 18
Ben sağ alt köşedeki simgesine tıklayıp açtığımda Oneclick uygulaması boş ekran şekilde açıldı. Ben de sağ tık -> çıkış yaptım. Sonra başlat menüsünden yazılımı bulup tekrar başlattım ve sorun çözüldü. Benzer sorun yaşayan olursa diye buradan yazdım.
Çok teşekkürler dediğiniz şekilde problemi çözebildim.
 
Çelik çizimlerini alırken "genel konstrüksiyon çizimleri" ile çizim aldığımızda birleşimler de çiziliyordu. Şimdi çizilmiyor. Bunun yerine "nokta detay seçimi" seçeneği eklenmiş sanırım. Fakat çizilmesini istediğimiz detayları seçtiğimizde de hepsi çizilmiyor. Ya biz yanlış kullanıyoruz ya da bir sorun var. Çelik çizimleri bir önceki sürüme göre uzun sürede çiziliyor.

Yazılıma bir çok olanak ekleniyor ama bunları nasıl kullanacağız öğrenmemiz gerek.
 
Geri
Üst