Analiz yaparken analiz bitmeden program yarıda kapanıyor. Geometri kontrolünde objeler uygun görünüyor ancak sıkıntı nerede bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz ?
Teşekkür ederim ilginiz için ancak 1’-1’ eğik aksında bulunan çerçevedeki çaprazları düzgün giriyorum ama programdan çıkıp tekrar girince bozuluyor bu şekilde oluyor çaprazlar. Onu nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz Oğuzcan Bey ?Projenizdeki kompozit döşemeleri tek parça halinde girdiğinizde sorununuz çözülmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 45935
Yukarıda gösterdiğim gibi kompozit döşemeleri girmek için kompozit döşeme komutuna tıkladıktan sonra aşağıdaki resimde siyah çizgi ile gösterilen kirişlere sırasıyla tıklamanız yeterlidir. Tek seferde kompozit döşemeler tanımlandığı zaman sorununuz çözülecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 45936
ek olarak 1'-1' eğik aksında bulunan çerçevede çaprazlardan bir tanesi doğru bir şekilde tanımlanmamıştır.
Saygılarımla...
Teşekkür ederim ilginiz için ancak 1’-1’ eğik aksında bulunan çerçevedeki çaprazları düzgün giriyorum ama programdan çıkıp tekrar girince bozuluyor bu şekilde oluyor çaprazlar. Onu nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz Oğuzcan Bey ?
Çok teşekkür ederim Oğuzcan Bey saygılarMuhtemelen tanımlama yapılırken sehven bir kayma oluşmuş. Bir alt kattaki kirişi "kat kopyalama" opsiyonu ile yalnızca seçili elemanı kopyalayacak şekilde bir üst kata kopyalarsanız sorununuz çözülecektir.
Buna ek olarak tekil çapraz komutunu da kullanabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 45961
Saygılarımla...
Oğuzcan Bey eklediğim görüntüde 1 kirişine bağlanan 2 kirişinin ucu 1 kirişine saplanması gerekiyor. Ben o yüzden 1 kirişine sağ uç kotu vermiştim 2 kirişinin ucu boş kalmasın diye. Sağ uç kotu verdiğimden dolayı düşey çaprazlar bozuluyor. Nasıl bir yol izleyebiliriz orada tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim. İyi çalışmalar…Muhtemelen tanımlama yapılırken sehven bir kayma oluşmuş. Bir alt kattaki kirişi "kat kopyalama" opsiyonu ile yalnızca seçili elemanı kopyalayacak şekilde bir üst kata kopyalarsanız sorununuz çözülecektir.
Buna ek olarak tekil çapraz komutunu da kullanabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 45961
Saygılarımla...