aktarmayı yaptım da bunda ''kaydet'' ''tamam'' vs gibi birşey çıkmıyor nasıl olacak? ve sözde dönüştürdüğü tekla dosyası nerde??Konu içindeki mesaj 'TEKLA 2021 AKTARMA YAPAMIYORUM'
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Tekla Structures modül konfigürasyonlarınız hatalı. Programı hangi modülde açıyorsunuz ?cevabınız için teşekkür ederim. beni yukarda yönlendirdiğiniz adımları öncede baktım okudum. v21 de yaptım hata aldım. yukardaki linkte v16 olması gerekir diye bir bilgi paylaşımı var. ben de v21 i sildim v16i kurdum orda da aynı problemi aldım. export işlemlerini yaparken iki program açıkken yapıyorum. aldığım problemi aşağıda fotoğraf olarak ekledim. Küçük bir örnek üzerinden deniyorum bu arada
Merhabalar. Çelik tasarımını teklaya export yapmak istiyorum ama çok hata alıyorum. Kullandığım tekla versiyonu v21.1. Aktarma yaptığım zaman çoğu operasyonunda hata veriyor. nedeni nedir. Acaba İDECAD tekla v21.1 versiyonu ile tam uyumlu mu değil??
Merhabalar. Bir iki gün önce aynı konuyu sormuştum. Konu günceldir.
Tekla 21.1 versiyonuna idecadden aktarma yaparken hata almadan aktarımı başarıyla gerçekleştirmiştim.
Not: Aktarma yaparken tekla ve idecad programları açıkken yapıyorum. lütfen bana yardımcı olur musunuz? beni bilgi bankasına veya diğer konulara aktarmayın çünkü tüm konuları okudum.. teşekkürler..
aktarmayı yaptım da bunda ''kaydet'' ''tamam'' vs gibi birşey çıkmıyor nasıl olacak? ve sözde dönüştürdüğü tekla dosyası nerde??
teşekkür ederim cevabınız için.. Evet açık tuttuğumuz teklada açılıyor. Bneim asıl sorum şu: başka bir programla ( ide static) ile uyumlu olması için tekla 2020 kullanmam gerek. tekla 2020 kullandığımda idecadden tekla to olayı olmuyor. idecad örneğini ekliyorum.Aktarmaya çalıştığınız idecad dosyanızı .cde formatında gönderir misiniz?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Tekla dosyası olarak ayrı bir dosya oluşturulmaz.
Aktarım yaparken açık tuttuğunuz tekla yazılımda modelleme yapılmış olarak görünecektir.
Saygılarımla...
Aynısını tekrarladım lakin aynı hatayı aldım(tekla2020versiyon). Siz aktarmayı hangi tekla versiyonundan yaptnız?Birleşimlerinizde aşağıda gösterdiğim gibi bir tanımlama hatası bulunuyor. Teklaya aktarım sırasında bu birleşimlerin bu bölümleri aktarılmaya çalışılıp aktarılamadığı kanaatindeyim.
Bunun yerine kolon boyutunu bir miktar uzatıp, kolon berkitme levhasının üst kısmındakinin kalınlığını uygun (10 veya 12mm) yapıp tepe levhasını kapatırsanız aktarımın başarılı olacaktır.
Saygılarımla...