V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

AS donatı alanı yetersizliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan darcyda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

darcyda

Yeni Üye
Ekteki projemde kirişte as donatı alanı yetersizliği sorunu yaşıyorum simetriğindeki K09 kirişinde aynı sorunu donatı ayarlarını düzenleyerek çözdüm ancak K11 kirişinde bu sorunu çözemiyorum yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

K11 kirişi S09 kolonuna bağlanmıyor. kiriş düğüm noktasını sola taşıyarak kolon içinde kalacak şekilde düzenleyiniz.
tekrar analiz yapınız
Taşıyıcı sistem tipini tbdy uygun şekilde tanımlayın. analiz sonrası uyarıları dikkate alın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1728395856361.png

Kolon kiriş birleşim güvensizliği hatası alıyorum sorun sanırım K50 ve K46 kirişlerinin denk gelmesinde ikisinden birini kaldırdığım zaman sorun çözülüyor. Tek kolona bir çok kiriş geldiğinden birleşim noktasında mı hata yapıyorum diye düşündüğümde projedeki çizgilere göre yerleştiriyorum. Ayrıca geometri kontrolü yaptığımda üstte hatalı kolon yerleşimi diyor. Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kiriş düğüm noktalarını kolon içinde veya kenarında kalacak şekilde modelleyiniz.
1728476989065.png

K12 kirişi kolona bağlanmamış. Kiriş düğüm noktasını kolon içine taşıyınız.
Bağlantı problemleri analizden sonra deformasyonlar incelenerek belirlenebilir.
1728477092515.png

Kolon kiriş birleşim kesme güvenliği problemi ile ilgili yardım sayfasını inceleyiniz.
Kiriş genişliği arttırılabilir veya kaset döşeme kullandığınız için kirişin konumu 10cm kadar yukarıya taşınabilir. Böylece kolonları ortalamış olursunuz. Bu şekilde sorun çözülebilir.
1728477202598.png

Geri