V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

BODRUM PERDESİ ÜZERİNDE KİRİŞ MODELLEME

Süleyman07

Yeni Üye
MERHABA KOLAY GELSİN;
YAPI DENETİM BANA BODRUM PERDESİNİ KİRİŞİN DERİNLİĞİ KADAR DÜŞÜK KOTTA GİRİP ÜSTÜNE KİRİŞ MODELLEYİP ÇÖZMEMİ İSTEDİ.ÖRNEK MODELİ DE EKLİYORUM.İDECAD DE BU ŞEKİLDE MODELLEME DOĞRU MU? TEŞEKKÜR EDİYORUM...

Ekli dosyalar

Deformasyonları incelerseniz kiriş ile perdeler arasında rijit bağlantı olmadığını ve döşemeden perdelere yük aktarımının yapılmağını görebilirsiniz.
Böyle bir durumda bodrum perdesi üzerine kiriş tanımlanmamalıdır.
1728630988662.png

Merhaba. Aslında, perde ile döşemenin birleştiği yere kiriş yapılması statik açıdan daha sağlıklı bir durum. Döşemenin perde ile birleştiği yerde kesiti artırarak yük transferine sigorta yapmış oluyorsunuz. Bu dediğim kirişsiz döşemelerde işe yarayan bir şey. Ama gerçekten gerekiyorsa yapılmalı. Büyük ihtimal raportörün kontrol listesinde bu madde var ve her projeye bu notu yazıyordur.

ideCAD ile bu analizi Yasin beyin de gösterdiği gibi yapamazsınız. Kirişsiz analiz yapıp çizime elle eklenmesi gerekir.

Bazı belediyelerde o kadar çok saçma ve sabit fikir var k artık her seferinde anlatmaktan, tartışmaktan bıktım. Öğrenmeye açık olmayan, sabit fikirli ve diplomalı özgüvenli cahil insanlarla uğraşmak ömürden ömür götürüyor. Bu mesleği yıllardır yapıyorum, yeni bir şey ya da farklı bir şey duyduğumda he öyle mi, o zaman bir araştırayım demekten çekinmiyorum. Bu insanlardaki yeniliğe, öğrenmeye kapalı olmalarının sebebi kolaycılık.

Şimdi siz Yasin beyin bu mesajını gösterin kendilerine, yine "ama biz böyle yapıyoruz" demesi muhtemel.

Son olarak bazı belediyelerde bulunan çok değerli meslektaşlarım da var. Kendilerinden öğrendiğim ya da bakış açımı değiştirmiş şeyler de oldu. Onları tenzih ederim.

Ekli dosyalar

• 1728636529353.png
    1728636529353.png
    16.4 KB · Görüntüleme: 24
Geri