V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

rijit bodrum kat sayısı,rijit bodrum kat numarası

merhaba arkadaşlar rijit bodrum kat sayısını 1,rijit bodrum kat numarasını -1 yapmamı istiyor yapı denetim yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Bodrum kattaki merdiveninizde bağlantı sorunu var kontrol ediniz.
1728985723298.png

Sürekli temellerin düğüm noktalarını kolon içerisinde kalacak şekilde modelleme yapınız. Bağlantı sorunu olan sürekli temeller var
1728985923016.png

bodrum kat için zemin kat altına 2 kat açmanızdan dolayı, bodrum kat numarası "-2" olarak raporlarda basılmaktadır.
Modelleme açısından bu sorun değildir. Rijit kat tanımınız doğru.
yine de bu değişikliği yapmak isterseniz bütün katları bir üst kata kopyalayarak "-2" nolu katı silmeniz ve "-1" nolu katı rijit kat olarak tanımlamanız gerekmektedir.
"Makina katı" üstüne 3 nolu katı kat açın.
En üst kattan başlayıp alt kata doğru tüm katları bir üst kata, kat kopyala komutu ile kopyalayın.
"-2" nolu katı silin.
1728986038331.png

1728986061423.png

Merhabalar, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun; bir konu ile ilgili sizlere danışmak istiyorum, ekteki projede ilgili belediye 2. bodrum katı '( perdesiz olan tarafın uzun taraf olması sebebi ile)' rijit seçmeden analiz yapmam gerektiği ile ilgili dönüş aldım. 2. Bodrumu rifit seçmeden analiz yapmam doğru olur mu

Ekli dosyalar

Merhabalar, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun; bir konu ile ilgili sizlere danışmak istiyorum, ekteki projede ilgili belediye 2. bodrum katı '( perdesiz olan tarafın uzun taraf olması sebebi ile)' rijit seçmeden analiz yapmam gerektiği ile ilgili dönüş aldım. 2. Bodrumu rifit seçmeden analiz yapmam doğru olur mu
Yorumum;
dikdörtgen binanızı tbdy 2018 madde 3.3.1.1.a-b göre doğru modellemişsiniz.
bina çok uzun kenarları dar, yamuk, veya üçgen bir bina gibi olsa ve de kenarlarda çok az perde kalsa, mühendislik yorumu yapılıp bu binayı bodrumsuz çözünüz denebilirdi. sizinkinde böyle bir durum yok.
ideale yakın dikdörtgen bina.
belediyenin yönlendirmesi uygun görülmüyor. belediye isteğine göre çözüm yaparsanız gereksiz bir çok yetersizlikler çıkıyor.

1730194643827.png
Rijit Bodrum koşulları bunlar, bu koşulları sağlıyorsanız keyfi uygulamalara müsaade etmeyin, projenizi savunun. Projeniz bu koşulları sağlıyor mu ?

Yorumum;
dikdörtgen binanızı tbdy 2018 madde 3.3.1.1.a-b göre doğru modellemişsiniz.
bina çok uzun kenarları dar, yamuk, veya üçgen bir bina gibi olsa ve de kenarlarda çok az perde kalsa, mühendislik yorumu yapılıp bu binayı bodrumsuz çözünüz denebilirdi. sizinkinde böyle bir durum yok.
ideale yakın dikdörtgen bina.
belediyenin yönlendirmesi uygun görülmüyor. belediye isteğine göre çözüm yaparsanız gereksiz bir çok yetersizlikler çıkıyor.
Teşekkür ederim Ünver Hocam ve Şükrü hocam

Geri