V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

döşeme kalınlığı yetersiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BEYZA-2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba üzerinde çalışmakta olduğum projemde döşemelerde betonarme hesap aksı edit üzerinden pilyeyi kaldırdığımda bir döşemede döşeme kalınlığı yetersiz hatası veriyor bu hatayı nasıl çözebilirim ?

Çok teşekkür ederim.Son olarak Proje de rapor kısmında şöyle bir şey çıktı nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-10-10 192628.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-10 192628.png
    9.6 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2024-10-10 192628.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-10 192628.png
    9.6 KB · Görüntüleme: 33
Merhaba çok teşekkür ederim yardımlarınız için son olarak merdiven ile ilgili sorun yaşıyorum yardımcı olabilir misin ? Merdiveni eklediğimde program analiz yapmıyor geometri kontrolü hatası veriyor fakat geometri kontrolü yaptığımda hata görünmüyor projeyi ekte bırakıyorum.Şimdiden çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba çok teşekkür ederim yardımlarınız için son olarak merdiven ile ilgili sorun yaşıyorum yardımcı olabilir misin ? Merdiveni eklediğimde program analiz yapmıyor geometri kontrolü hatası veriyor fakat geometri kontrolü yaptığımda hata görünmüyor projeyi ekte bırakıyorum.Şimdiden çok teşekkürler
merdivenin yönünü değiştirip, hesap aksını çizerek, merdiven kotlarını, kalınlıkları, mesnetlemeyi düzeltip çözüm yapınız.
yukarıdakiler yapılınca analiz yapılıyor.

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim lakin Merdivenin yönü mimari projede de bu şekilde nasıl çevirebilirim.Merdiven kotlarını değer olarak ne girmem gerekir ? Mesnetlemeyi de yapmıştım projede görünmüyor mu?

Mevcut merdiveni silin ve standart "merdiven9.stm" merdivenini projenize yerleştirin. Boyutlarını parametrelerden uygun şekilde ayarlayınız.
Merdiven mesnetlenme koşullarını ayarlayınız.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1728891447344.png

Merdiven kotlarını değer olarak ne girmem gerekir ?
Mimari projeden kontrol etmeniz gerekir. Kesit alarak mimari ve statik uyumu sağlayınız.

Proje dışında tanımlı merdivenleri siliniz. Analiz yapılamama nedeni yapı ile birlikte çözüm için mesnet koşulları ayarlanmış olan bu merdiven.

1728996440304.png

Merdiveni sildikten sonra analiz yapılabiliyor.

Merdivenlerin temele mesnetlenebilmesi için analiz ayarlarında "üst yapı etkileşimli" çözüm opsiyonu aktif yapılarak temelin analiz modeline dahil edilmesi gerekir.
1728996668841.png
1728996714966.png

Geri