V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Cephelerinde diş olan bina için farklı taşıyıcı sistem

Merhabalar. Binanın 2 cephesinde farklı akslarda diş olduğu için sistem tam dengeli değil ve saplama kiriş olmaması için büyük bir perde kullandım.Bu proje için genel olarak kolon perde değişimi yada kiriş eksiltme gibi önerileriniz nasıl olur ? Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhabalar. Binanın 2 cephesinde farklı akslarda diş olduğu için sistem tam dengeli değil ve saplama kiriş olmaması için büyük bir perde kullandım.Bu proje için genel olarak kolon perde değişimi yada kiriş eksiltme gibi önerileriniz nasıl olur ? Teşekkürler..
deprem perdesinde tbdy 2018 madde 7.6.9. göre bu kadar büyük boşluk açamazsınız.1730152849619.png

Merhaba.Kısa kirişten kaçınamıyorum.Modelleme için farklı önerileriniz nelerdir, yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
kısa kiriş tanımı: kiriş yüksekliği / kiriş açıklığı ≥ 1/4 ise kısa kiriştir.

öneriler:
1.
kiriş yüksekliğini azaltabilirsiniz.
2. kısa kirişin bağlı olduğu düşey taşıyıcı elemanların rijitliklerini kısa kirişe paralel yönde azaltabilirsiniz.
3. kısa kiriş ile bağlı olan düşey taşıyıcı elemanların birleştikleri yerlere deprem anında mafsal oluşturacak şekilde donatı tasarımı yapabilirsiniz.

Bir de bu tasarıma bakın derim, döşemeleri alt üst donatı yaptım, boşluklu perdeyi kaldırdım ,bodruma betonarme perde yaptım vs.

Ekli dosyalar

Geri