önerilerim;Merhaba, x yönündeki göreli kat öteleme hatasını gideremiyorum. Mimari proje datanın içinde import edilmiş şekilde mevcut. Kolonları x yönünde büyütsem de hata gitmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
gerek forumda ekli dosyanızda, gerekse benim eklediğim dosyada zemin kat 4 cepheden, üst katlar ön ve arka cepheden kaset döşemedir. (her ikisini de yeniden indirip kontrol ettim.) projeniz neyse odur. tercih benim, değil sizindir. merak edecek ne var ki ;kaseti siler normal döşeme yapabilirsiniz.Tamam, neden kaset olarak tercih ettiğini merak ettim.
modelle önerilerim;Ze zemin sınıfında bodrum+2 katlı yapımda Y yönünde göreli kat ötelemesini kurtaramıyorum. Yapıyı uygulamada düzgün yapılmadığı için esnek çözmek istemiyorum. kare kolonların olduğu yerde kapalı çıkma var bu sebeple kolonları değiştiremiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Not: Birkaç hata var. onları göreliyi kurtardıktan sonra düzelteceğim.
zemin sınıfı ze y önü göreli kat sorunu çözümMerhaba,
Ze zemin sınıfında bodrum+2 katlı yapımda Y yönünde göreli kat ötelemesini kurtaramıyorum. Yapıyı uygulamada düzgün yapılmadığı için esnek çözmek istemiyorum. kare kolonların olduğu yerde kapalı çıkma var bu sebeple kolonları değiştiremiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Not: Birkaç hata var. onları göreliyi kurtardıktan sonra düzelteceğim.
Bu projeye öneride bulunmuştum. Öneriler düzeltilmemiş.merhabalar; göreli kat hatasını gideremedim yardımcı olabilir misiniz
5 ve 7 nolu kolon boyutlarını büyütürseniz(35/80 gibi) göreli kat ötelemesi hatası almazsınızKusura bakmayın hocam yanlış dosyayı yüklemişim. Bu proje için sorunu gideremedim. Yardımcı olabilir misiniz
göreli kat sorunu çözülmüş olup, temel donatı yetersiz kalmıştır. onu da siz düzeltiniz. 5. kat konsol döşemeye ekli 2. döşeme modellenmiş olupKusura bakmayın hocam yanlış dosyayı yüklemişim. Bu proje için sorunu gideremedim. Yardımcı olabilir misiniz
Temel çözülmediyse her iki temeli ve aradaki temel kenar çizgisini silerek 60cm kalınlık+ sadece 14 lük donatı seçimiyle çözüm yapınız. yine degöreli kat sorunu çözülmüş olup, temel donatı yetersiz kalmıştır. onu da siz düzeltiniz. 5. kat konsol döşemeye ekli 2. döşeme modellenmiş olup
tek olarak modellemeniz uygun olur.