V11'i Online Satın Alın

V11 ile Gelen Yenilikler ve Geliştirmeler Webinarı

KOLON KESME GÜVENLİĞİ SAĞLAMIYOR

Merhaba,
bodrum kat tavanında (0.20) bulunan 0.70 kotundaki d355ve d356 döşemelerini sisteme girdiğim zaman s08 s11 s18 kolonlarında kesme güvenliği sağlanamıyor ve donatı yetersiz hatası oluşmaktadır. Nasıl düzeltebilirim.

Ekli dosyalar

bodrum kat tavanında (0.20) bulunan 0.70 kotundaki d355ve d356 döşemelerini sisteme girdiğim zaman s08 s11 s18 kolonlarında kesme güvenliği sağlanamıyor ve donatı yetersiz hatası oluşmaktadır. Nasıl düzeltebilirim.
d355-d356 döşemlerini, döşeme ayarlarından rijit kat oluşturma seçeneğini işaretleyip analiz yaptırınız.

İyi günler, kolay gelsin
projede bodrum kat kolonunda kesme güvenliği hatası alıyorum h ve bj değerini büyüttüm kirişleri mümkün olduğunca kolonların ortasına gelecek şekilde düzenledim ancak yinede hatayı düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirm. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

projede bodrum kat kolonunda kesme güvenliği hatası alıyorum h ve bj değerini büyüttüm kirişleri mümkün olduğunca kolonların ortasına gelecek şekilde düzenledim ancak yinede hatayı düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirm. Şimdiden teşekkürler.
önerim;
katlarda, aşağıda işaretlendiği gibi kirişleri perdelerin uç noktalarına birleştiriniz.
1697793132355.png

Merhabalar,
-kolon kesme güvenliğini bir türlü aşamadım. Bir öneriniz olur mu acaba?
-pg1 bodrum katta çok donatı yığılması oluyor, bununla ilgili de bir öneriniz olur mu?

Ekli dosyalar

Bodrum katı rijit kat olarak kabul etmeyiniz. Rijit kat koşulları için yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
R Katsayılarını X ve Y yönünde 7 alabilirsiniz. TBDY analiz sihirbazında seçilenleri kullanınız.
Tekrar analiz yapmadan önce donatı kilitlerini açmanız uygun olur.
Merdivenler ile sahanlık kotlarında uyumsuzluk var. analizden sonra deformasyonları kontrol ediniz
1733920972887.png

1733921973906.png
Perde gruplarını kontrol ediniz. Tüm katlarda aynı grup adını kullanınız.
1733921303879.png

Duvar yüklerini kontrol edin. En üst katta duvar yoksa yükleri kaldırabilirsiniz.

Yardım sayfalarını inceleyiniz.

Geri