V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İDECAD 11 MERDİVEN DONATISI YETERSİZ VE MERDİVEN ÖTELEME HATASI

iyi çalışmalar ekte görmüş olduğunuz projeyi idecad 11 de çizdim. merdivenlerde donatı yetersiz hatası veriyor. Çok uğraşmama rağmen bir türlü götüremedim. bina giriş merdiveninde işe ötelem hatası veriyor bu iki hataya herhangi bir çözüm bulamadım. bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Deformasyonları incelerseniz giriş merdiveninde mesnet olacak bir eleman tanımlanmadığı için konsol çalıştığını görebilirsiniz.
Bu yüzden analiz esnasında uyarı almaktasınız.
1737631621702.png
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Giriş merdiveninin altına temel tanımlandığında analiz esnasında verilen uyarı ortadan kalkmaktadır.

1737631473329.png

Donatı yetersiz hatası verilen merdivenlerde geometriden dolayı betonarme yapılamıyor.
Sonlu eleman genişliğini 5cm olarak değiştirirseniz donatı seçimi yapılacaktır.
1737632120989.png

Deformasyonları incelerseniz giriş merdiveninde mesnet olacak bir eleman tanımlanmadığı için konsol çalıştığını görebilirsiniz.
Bu yüzden analiz esnasında uyarı almaktasınız.
Ekli dosyayı görüntüle 48385
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Giriş merdiveninin altına temel tanımlandığında analiz esnasında verilen uyarı ortadan kalkmaktadır.

Ekli dosyayı görüntüle 48384

Donatı yetersiz hatası verilen merdivenlerde geometriden dolayı betonarme yapılamıyor.
Sonlu eleman genişliğini 5cm olarak değiştirirseniz donatı seçimi yapılacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 48386
çok teşekkürler

1737632300211.png

Bu merdiveni ana deprem taşıyıcı sistem (bina) ile entegre olarak değil de ayrı çözmeniz sanki daha doğru olur.

Geri