V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Küçülen kolon veya perde

burakakcam14

Etkin Üye
Merhaba kolay gelsin kolonda veya perdede kesiti tek yönden küçültürsek asal eksenlerde kaçıklık meydana geliyor. Bu kaçıklıktan doğabilecek ek moment etkisi hesaba katılıyor mu? Elimizle hesaplarda göstermek uygun olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Elemanlardaki boyut değişiminden kaynaklı olarak oluşan eksantrisite çubuk ve kabuk elemanlar arasında rijit kollar ile bağlantı sağlanır.
Bu şekilde eksantrisiteden oluşan ek moment otomatik olarak dikkate alınır.
1739539368033.png

İki durum içinde eksantrisiteden oluşan ek moment analiz modelinde incelenebilir.
1739540628783.png

Naçizane düşüncem kolonlarda kesit küçültmesine zorunlu haller dışında yapmayın derim. Hem donatı eklerinde imalatta hata olasılığı yüksek hem de metraj olarak betonda çok fark yapmaz.

Naçizane düşüncem kolonlarda kesit küçültmesine zorunlu haller dışında yapmayın derim. Hem donatı eklerinde imalatta hata olasılığı yüksek hem de metraj olarak betonda çok fark yapmaz.
Evet aslında olması gereken o ancak ben kendi çizdiğimi kendim inşaa edeceğim o yüzden hataları egale ederim diye düşünüyorum zira garajda büyük salonda küçük taşıyıcı oturacakların işine gelir bu yüzden o hakkı kullanmak istiyorum.

Son düzenleme:
Geri