V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Göreli kat ötelemesi

Burak Bey'in ilk paylaştığı 11 versiyon proje 10.94 versiyonu olarak kayıt edilip 10.94 versiyonunda tekrar analiz yapıldığında aşağıdaki hatalar oluşuyor. Bu hatalar donatılar ve/veya kesitler düzenlenerek düzeltilebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Versiyonlar arası sonuç farklılıkları olabilir.
Ekteki projeyi inceleyiniz.
1739882312601.png

Perdelerde kesme kuvvetlerinin yüksek çıkmasının sebebi perde çevresindeki düşük döşemeler gibi gözüküyor.
Bu döşemeler için "Katın diyaframına bağlama" opsiyonu değerlendirilebilir.
1739884981696.png

Ekli dosyalar

Yasin bey merhaba, bodrumda ki perdelerde kesme kuvveti çok fazla çıkıyor bu boyut arttırma veya etriye çapını arttırmakla düzeltilebilecek gibi değil.

Merhabalar, kolonu 5 cm büyüttüğümde göreli kat ötelemesi iki katı artıyor, bodrumda ufak bir düzenleme yaptım projede 450 hata ortaya çıktı. Acaba sorun nedir? Yardımcı olabilecek var mı?
a3 blok projede p36, p62, p63 perdelerini kirişe dönüştürürseniz ilgili perdelerde kesme güvenliği sorunu düzeliyor. sehpa donatı çapı 8 az, 14lük seçiniz, zemin taşıma gücü fazla 30 seçebilirsiniz. ekli dosya da benim modellememdir.

Ekli dosyalar

Merhabalar, bu projede dış cephede bir köşeye 90a 135 kazan bacası yapmak istiyorum, etrafını da perde 10 luk veya 15 lik perde ile kapatmak istiyorum. Bunu idecad ile yapma şansım var mıdır?

Merhabalar, bu projede dış cephede bir köşeye 90a 135 kazan bacası yapmak istiyorum, etrafını da perde 10 luk veya 15 lik perde ile kapatmak istiyorum. Bunu idecad ile yapma şansım var mıdır?
Perdeler minimum 25 değil miydi?

2018 deprem yönetmeliği bölüm 6.1 balkon, baca, parapet, konsol gibi yapısal olmayan elamanlarda kurallara göre deprem hesabı yapılması zorunludur. 10, 15cm genişlikte perde olmaz. 25cm den az olmamalıdır. yapı yüksekliğini de dikkate almalıdır. asansör perdeleri gibi 4 taraftan perdeli yapı içinde modellenmesi daha önemlidir.

Mimari projede dış cephede tuğla duvar ile göstermişler, iki boyutlu çizimde 10 luk ya da 15 lik perde yapsam daha iyi olabilir düşüncesindeydim. Tuğla duvara her döşemede hatıl gösterebilirim

Mimari projede dış cephede tuğla duvar ile göstermişler, iki boyutlu çizimde 10 luk ya da 15 lik perde yapsam daha iyi olabilir düşüncesindeydim. Tuğla duvara her döşemede hatıl gösterebilirim
bence betonarme çözdüğünüz bir sistemde "hatıl" denen yaratığı iyi dizayn etmelisiniz.
bir beton var ve rijitliği var ancak hesaba katmıyorsunuz.
iç - uç kuvvetler değişiyor ama tasarım yapmıyorsunuz. sadece çiziveriyorsunuz.
yığma yapı olsa uygun bir çözüm ama betonarmede hesapsız iş biraz endişe verici.
ayrıca döşemelerden yük aktarımı almayacak perdeleri teşkil etmek pek mantıklı olmaz.
en nihayetinde bu bir baca. yani döşemede yırtık demek. çerçevenizi etkilemiyorsa döşemede ilgili önlemleri alın yırtık donatılarını koyun yük aktarımını çerçeveye iletin geçin. zaten çerçeveye dahil bir perde yapmanız burulmayı etkiler bence kaçının derim.
he bu baca binanın köşesinde ve mevcut çerçevenin dışında ise dilatasyonlu bir çözüm yapın ve 25lik perdeler ile dönün. muhtemelen TAKS'ta yeriniz vardır ve 2.24m2 yeriniz vardır elbet. asansörden bacalardan ışıklıklardan falan düşürtün hatta duvarlarını bile saydırabilirsiniz belediyesine göre.
zaten dilete 25lik baca bana mısın demez depremde.

Geri