V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sürekli Temel Donatı Yetersiz Hatası

Muhammed1001

Yeni Üye
Merhaba.
TK08 kirişi için donatı yetersiz hatası alıyorum. Daha önceki projelerimde de aynı sorunu yaşadım. Bu sorunun nereden kaynaklı olduğunu göremiyorum. Örneğin kirişlerde donatı yetersiz hatasında donatı alanları sekmesinden bunu rahatça görebiliyoruz. Fakat sürekli temelde donatı alanları sekmesinde bir sorun yokken neden bazı projelerde sürekli temel donatı yetersiz hatası alıyoruz? Bu hatayı nasıl giderebiliriz?
Bir diğer sorum bu projede asansör boşluğunu bozmamak adına sürekli temel genişliğini 30 cm kullanmak zorunda kaldım. Bu kısım için öneriniz var mı? Projenin geri kalanı hakkında da önerilerinize açığım.
Tavsiye olarak da şunu söylemek istiyorum. İlimizdeki belediyeler, kapalı çıkmalar (balkon olmayan, oda olan konsollar) için kuşatılmış birleşim istiyor. Programda bununla ilgili bir uyarı yok. Programa böyle bir eklenti yapılmasını tavsiye edebilirim.
İyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Tavsiye olarak da şunu söylemek istiyorum. İlimizdeki belediyeler, kapalı çıkmalar (balkon olmayan, oda olan konsollar) için kuşatılmış birleşim istiyor. Programda bununla ilgili bir uyarı yok. Programa böyle bir eklenti yapılmasını tavsiye edebilirim.

Birleşimin "Kuşatılmış" veya "kuşatılmamış" olma bilgisi şuan kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği raporlarında yapılmaktadır
Kuşatılmış olmasını beklediğiniz kolonları seçin ve seçili elemanlar ile rapor alın. Hızlıca kontrol edilebilir.
1738761853748.png

Boy donatılar yeterli olduğu "betonarme konfigürasyonu" sekmesi veya "kuvvetler- donatı alanları" sekmesinde görülebiliyor.

Etriye donatısı yetersizliği var. Sürekli temelde üst çaplar seçilerek analiz yapılırsa sorun düzelmektedir.
1738764814881.png

Perde altındaki 30cm genişliğindeki temelin genişlik ve yüksekliğinin arttırılması uygun olur.

merhabalar projemde donatı yetersiz hatası aldığım perdelerim var donatıyı artırmama rağmen hata giderilmiyor projemi kontrol edebilir misiniz

Ekli dosyalar

Merdiveni temele mesnetlenecek şekilde modelleme yapınız. Bu amaçla merdiven altında da subasman perdesi tanımlanabilir.

1739961250975.png1739961250474.png

Döşemelerde ağ oluşturulamıyor problemleri var. Bu problemler çözülmeden analiz sonuçları değerlendirilemez.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1739961250487.png

Perde kotlarında hatalar var. Süreklilik bozulmuş. İç içe geçen perdeleri düzeltiniz.
1739961666757.png

Bu hatalar geometri kontrollerinde verilmektedir. Hataları düzeltiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1739961803273.png

Kiriş üzerine veya kenarına döşeme kenarı çizmeyiniz.
1739961907240.png

En üst katta tanımladığınız boş katta eğer bir modelleme olmayacak ise katı siliniz

Geri