V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

göreli kat hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
perdelerin çoğunu kaldırdığım zaman rijitlik merkezim ve kütle merkezi birbirine yakın oluyor fakat daha fazla göreli kat hatası alıyorum öyle de çizimimde mi bi hata var anlamıyorum sebebini daha açıklayıcı cevap alırsam sevinirim

Perdelerin çoğunu kaldırırsanız durumun daha kötü olması normal :)
Rijitlik merkezinin kütle merkezine yakın olması, projenin taşıyıcı sisteminin iyi olduğu anlamına gelmez. :

Yeterli rijitlik + (tercihan) iki noktanın birbirine yakın olması gerekir. Siz rijitliği azaltmışsınız, göreli ötelemelerinizin büyümesi beklenir. Tam tersini yapmanız gerek.

merhaba zemin sınıfım ze göreli kat hatası alıyorum sistem aşırı perdeli zaten başka ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
göreli kat ötelemelerinin mantığı yapısal olmayan elemanların hasar görmesini engellemek diyebiliriz zira binde 8 yerine esnek derz yapıp binde 16 ya izin verdiğinizde bina göçmüyor sizin örnekte mesela x-te 19mm y-de 25mm öteleme var maksimum yani bina bundan göçmez he tesirler artar mı evet ama bina göçmez ancak cephe kaplamada giyotin cam varsa temperli geçmiş olsun çatır çatır iner aşağı deprem anında. esnek derzi sahada uygulayabilirseniz ya da uygulatabilirseniz bu konuda anlaşırsanız binde 16 ile projedeki o engeli aşmış oluyorsunuz.
geriye kalan aks ve taşıyıcı sistem problemini ben aşamadım açıkçası.
ayrıca kolondan perdeden büyük kiriş kullanmayın absürt duruyor ve kalıpta beton aşamasında zor iş

derzli sistemi forumda kimsenin kullandığı yok. çünkü sınır değerlerin sağlandığının sağlandığı deneye dayalı olarak belgelendirilecektir diyor yönetmelik. kullanıcıların en çok karşılaşıp forumdan yardım talebinde bulundukları sorundur kat ötelemesi. yoksa herkes seçer derzli sistemi uğraşıp durmazdı. projenin müellifi ve ekli proje dosyası yukarıdadır. önerinin yanında projeyi sorunsuz çözümleyip müellife yardımcı
olmak ta vardır. projede fazla hata fazla ise sıfırdan modelleyip eklediğim 200e yakındır forumda.

Geri