V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

merdiven çizimi

ekte bulunan görseldeki gibi merdivenler nasıl çizilir. internette genellikle hazır veya dikdörtgen kolay merdivenler anlatılmakta bu şekilde bazı yerleri dairesel merdivenler nasıl çizilebilir

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-02-26 192209.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-26 192209.png
    51.7 KB · Görüntüleme: 16
  • Ekran görüntüsü 2025-02-26 192234.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-26 192234.png
    31.3 KB · Görüntüleme: 15
açıkçası merdiven oluşturmayı biliyorum videoyu da daha önce izlemiştim ve çizebilmiştim ancak bu merdiven tipi yuvarlak devam ettiğinden oluşturmayı kafamda canlandıramadım o yüzden sordum buraya

Örnek merdiveni inceleyiniz. Düz ve döner alanları ayrı rota objeleri ile oluşturmanız gerekmekte.
1740668360619.png

Düzensiz alanlarda oluşan merdivenlerin başında ve sonunda düz basamaklar oluşturmak isterseniz
aşağıdaki opsiyonlar denenebilir.
Bu tip merdivenlerde donatı detay çizimleri yetersiz olacağı için 2b düzenleme araçları ile düzenlemeniz gerekmektedir.
1740668441155.png

Ekli dosyalar

uzun süre denedim tam oturtamadım tıkandım kaldım bu aşamada görselde 1 merdivenin düz diğerlerinin sonuna kadar döner olarak devam ettiğini görüyorum rota dairesel seçiyorum gerekli açı oluşmuyor veya tam üzerinden geçmiyor. rota ile noktaları te tek düz olarak birleştirdiğimde yakın sonuç elde ediyorum ancak tam oturmuyor. diğer merdivenleri oluşturabiliyorum mantık da kolay ancak bu baya karışık geldi

Statik analiz modeli açısından mimaride verilen çizime yakın bir model oluşturulması yeterli.
Bu tip merdivenlerde donatı detay çizimleri yetersiz olacağı için 2b düzenleme araçları ile düzenlemeniz gerekmektedir.
Mimaride verilen merdiven planını ve kesitlerini kullanarak üzerinden donatı çizimleri yapılabilir. Merdiven statik detayları bu şekilde oluşturulabilir.

Geri