Tekrardan merhabalar daha önceden bu konu ile ilgili bir başlık açmıştım Ünver Bey bazı tavsiyelerde bulundu fakat yine çözüme gidemedim .
"Merhabalar, ekte göndermiş olduğum projede bodrum katta yer alan perdelerde kesme güvenliği hatası almaktayım, boy demirler Ø14'lük, tevzi ve çirozlar Ø10'lukta kesme güvenliği hatası almaktayım acaba programa anlatamadım mı ? bir şeyi mi yanlış girdim şüpheye düştüm, TOPRAK PERDELERİ Kesme Hatası veriyor. Anlamadığım konu gömülü olan bodrum katta kolonlar arasında yer alan toprak perdelerine nerden kesme kuvveti geldiği.
Bodrum katın 2 cephesi açık diğer 2 cephesi toprak perdeli"

Ünver Özcanın Önerileri :
Modelle önerilerim;
--sonlu eleman genişliklerini 0,4 m yapınız,
--su basman perdelerinde yatay toprak yüklerini giriniz,
--mütemadi temelleri kolondan kolona ve perdelerin altındakileri iki ucundan giriniz. (Veya Modellemede işaretli yerlerden temelleri böl komutu ile bölünüz.)
Bu işlemleri yaptıktan sonra değerlendirirsiniz.
Yeni Modelide yükledim.
Kendi açımızdan denemelerimiz
- Toprak perdelerine basan döşemeler silindi X
- Toprak perdelerinin bitişik olduğu kolonlar afaki derece büyütüldü X
- Toprak perdelerine göre sisteme kot girildi yani gömülü çözüldü X
- Toprak perdelerine göre sisteme kot yukarda toprak üstü girildi X
- Üst Yapı etkileşimsiz çözüldü X
- Toprak perdesi genişlikleri 20, 25, 30 denendi X
sonuç olarak 1 haftadır bu durumu çözemiyorum TOPRAK( Gömülü ) perdelerine gelen kesme kuvvetini

"Merhabalar, ekte göndermiş olduğum projede bodrum katta yer alan perdelerde kesme güvenliği hatası almaktayım, boy demirler Ø14'lük, tevzi ve çirozlar Ø10'lukta kesme güvenliği hatası almaktayım acaba programa anlatamadım mı ? bir şeyi mi yanlış girdim şüpheye düştüm, TOPRAK PERDELERİ Kesme Hatası veriyor. Anlamadığım konu gömülü olan bodrum katta kolonlar arasında yer alan toprak perdelerine nerden kesme kuvveti geldiği.
Bodrum katın 2 cephesi açık diğer 2 cephesi toprak perdeli"

Ünver Özcanın Önerileri :
Modelle önerilerim;
--sonlu eleman genişliklerini 0,4 m yapınız,
--su basman perdelerinde yatay toprak yüklerini giriniz,
--mütemadi temelleri kolondan kolona ve perdelerin altındakileri iki ucundan giriniz. (Veya Modellemede işaretli yerlerden temelleri böl komutu ile bölünüz.)
Bu işlemleri yaptıktan sonra değerlendirirsiniz.
Yeni Modelide yükledim.
Kendi açımızdan denemelerimiz
- Toprak perdelerine basan döşemeler silindi X
- Toprak perdelerinin bitişik olduğu kolonlar afaki derece büyütüldü X
- Toprak perdelerine göre sisteme kot girildi yani gömülü çözüldü X
- Toprak perdelerine göre sisteme kot yukarda toprak üstü girildi X
- Üst Yapı etkileşimsiz çözüldü X
- Toprak perdesi genişlikleri 20, 25, 30 denendi X
sonuç olarak 1 haftadır bu durumu çözemiyorum TOPRAK( Gömülü ) perdelerine gelen kesme kuvvetini