Hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Taşıma gücü değeri zemin etüt raporundan aldığım değer. Yükseltme gibi bir durumum yok maalesef. K6 kirişini de yeniden modelledim ama aynı hatayı verdi.zemin taşıma gücü yetersiz. zemin tipiniz ZB doğruysa kayalık zeminden sonra en güçlü zemindir. taşıma gücünü 31.27 ton/m2 almışsınız .taban basıncı 34.95 ton/m2 çok az. taşıma gücü değerini yükseltiniz. rd1 donatı yetersiz. kalınlığı 100 cm yapınız. p26 kapasite oranı yüksek. genişliği 35 cm alınız. bodrum kat k6 kirişinin p22 ve p23 le kenetlenme boyu sağlanmıyor. kirişi silip yenden modelleyiniz
zemin tipi B için bu değeri 31. 27ton/m2 tanımlanıyorsa diyecek bir şey yok. neye göre acaba.zemin taşıma gücü yetersiz. zemin tipiniz ZB doğruysa kayalık zeminden sonra en güçlü zemindir. taşıma gücünü 31.27 ton/m2 almışsınız .taban basıncı 34.95 ton/m2 çok az. taşıma gücü değerini yükseltiniz. rd1 donatı yetersiz. kalınlığı 100 cm yapınız. p26 kapasite oranı yüksek. genişliği 35 cm alınız. bodrum kat k6 kirişinin p22 ve p23 le kenetlenme boyu sağlanmıyor. kirişi silip yenden modelleyiniz
Haklısınız hocam, ben ZC zemin sınıfı için 42 lerde çalışıyordum genelde ama bu raporda hata mı var bilemedim. Laboratuvara sordum ama henüz yanıt alamadım. K6 kirişi için ne önerirsiniz acabaz
zemin tipi B için bu değeri 31. 27ton/m2 tanımlanıyorsa diyecek bir şey yok. neye göre acaba.
Hocam zemin değerleri değişti ama sonradan bu hataları almaya başladım. Yardım eder misiniz ne yaptıysam gideremedimk6 kenetlenme boyu sağlanmıyor. ilave donatı 16lık seçilmiş. 12 seçilince kurtardı. taşıma gücü 31.37 ton/m2altında çıktı. (b tipi zeminde çok daha
fazla olmalıdır.
zemin değerini taşıma gücü ve yatak kat sayısında değişiklik yapmışsınız. mevcut eklediğim projeyi kullanmanızda sakınca olmaz. çünkü dahaMerhaba, bu projede asansör kuyusu temelindeki zemin taşıma gücü yetersiz hatasını gideremiyorum bir türlü. Radye temel de sürekli hata veriyor. Tavsiyelerinizi alabilir miyim? (NOT: Kolonların tasarımı bu şekilde istendi değiştiremiyorum)
Hocam projede değişiklikler olduğu için kullanamıyorum artık o projeyi. Kat yükseklikleri, katlardaki kiriş yerleşimleri ve sayıları değişti. Değişiklikleri yapınca da hatalar almaya başladımzemin değerini taşıma gücü ve yatak kat sayısında değişiklik yapmışsınız. mevcut eklediğim projeyi kullanmanızda sakınca olmaz. çünkü daha
gayri müsait duruma göre hesap yapmış olursunuz. neden az aldınız diyen olmaz. (ben kurtarmama durumuna göre yazdım.)mevcut dosyayı yedeklemediyseniz forumdan indirip kullanabilirsniz.
Ben bu projeyi açıp analiz yapabildim, sorun olmadı. Yalnız en alt kat merdiven kotlarınızda hata var, sahanlığa bağlanmamış, analizde havada kalıyor merdiven kolları.Hocam zemin değerleri değişti ama sonradan bu hataları almaya başladım. Yardım eder misiniz ne yaptıysam gideremedim
Hocam bende her analizde farklı döşeme için donatı eksik hatası veriyor. Hatasız çözülemedi bir türlü. Bunun sebebi nedir sizce? Zemin katta 50 cm dolgu olacağı için merdivenleri +50 kotundan başlatmam gerekiyorduBen bu projeyi açıp analiz yapabildim, sorun olmadı. Yalnız en alt kat merdiven kotlarınızda hata var, sahanlığa bağlanmamış, analizde havada kalıyor merdiven kolları.
Çok teşekkür ederim Yasin hocam. Merdiven kotlarını düzeltince hatalar ortadan kalktı. Radye temel için ilave donatı çapında eksik diyor sürekliZemin ve bodrum katlardaki merdiven kotlarını kontrol ediniz. sahanlığa mesnetlenecek şekilde kotları ve merdiven kolu yüksekliklerini ayarlayınız
Ekli dosyayı görüntüle 51881
Ayrıca 10.94 versiyonunda merdiven ayarlarında "çıkış yönü çevir" opsiyonunu kullanmayınız. merdiven analiz modelinde hata oluşturmaktadır.
bu durum 11 versiyonunda düzeltilmiştir.
Ekli dosyayı görüntüle 51882
taşıma gücü 35. yatak katsayısı 3000, temel kalınlık 115cm. donatı çapı 18. merdiven kotlarını düzeltirsiniz.Hocam zemin değerleri değişti ama sonradan bu hataları almaya başladım. Yardım eder misiniz ne yaptıysam gideremedim