V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

trim ile ilgili

Merhaba. çelik çatı modellerken kendi belirlediğim bir hat boyunca trim yapmak istiyorum. örneğin kirişin ucundan kenarına doğru eğik bir hatta trim yapmak gibi.

Projenizi .cde formatında gönderip yapmak istediğiniz işlemi açıklayabilirseniz yardımcı olabiliriz. Basit bir ekran görüntüsü üzerine paint çizimi de yeterli olacaktır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

hocam alt tarafa kesiti koydum. kesitte de gözüktüğü gibi kirişin ucunun trimlenmesi gerekiyor. bunu hangi komut sıralamasıyla yapabilirim bilemedim.
Ek olarak ikinci sorum, rota ya da ilkel diğer objeler ile düşeydeki kesitte çalışmak istiyorum ama komuta girip dokunduğum noktayı izdüşüm olarak planda tutuyor. nasıl düşeyde yani xz ya da yz gibi eksenlerde plandan bağımsız olarak çizgiler çizebilirim ?

aydınlatırsanız çok memnun olurum teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;

hocam alt tarafa kesiti koydum. kesitte de gözüktüğü gibi kirişin ucunun trimlenmesi gerekiyor. bunu hangi komut sıralamasıyla yapabilirim bilemedim.

İki boyutlu objeleri (line gibi) trimlemekle aynı şekilde yapıyoruz.

• Trim komutuna tıkladım.
  • Kolonu seçtim.
  • Trimlemek istediğim kirişin ilgili bölgesine tıkladım.
  • Aşağıdaki gibi kolonun tanımlı aksından kiriş trimlenmiş oldu.
1750846364391.png

Burada dikkat edilmesi gereken durum trim, extend gibi komutlarda referans alınan çizgi "yerleşim şekli" nde belirtilen tanımlama çizgisidir.

1750846525428.png

Ek olarak ikinci sorum, rota ya da ilkel diğer objeler ile düşeydeki kesitte çalışmak istiyorum ama komuta girip dokunduğum noktayı izdüşüm olarak planda tutuyor. nasıl düşeyde yani xz ya da yz gibi eksenlerde plandan bağımsız olarak çizgiler çizebilirim ?

Bu olanak ideCAD içerisinde bulunmamaktadır.

Saygılarımla...

yani kirişte şu şekli elde etmek mümkün değil doğru mu hocam

Tek bir çelik kiriş herhangi bir kolon veya yardımcı elemana kaynaklanmıyor ise bu şekilde bir kesim oluşturulmamaktadır.

Bununla ilgili bir sorum olacak. Burada bu şekilde oluşturmak istemenizin temel nedeni nedir? Neden bu şekilde bir kiriş kesimi istiyorsunuz?

Son olarak yapmak istediklerinizi bu şekilde resimler ve projelerle sorarsanız çok daha verimli ve olası yanlış anlaşılmaların önüne geçecek şekilde cevaplar verebiliriz.

Saygılarımla...

hocam proje bu şekildeydi ben de idecad çizimi yapayım dedim kendimi geliştirmek için tekladan sonra bayağı bir elim kolum bağlanmış hissettim komut azlığını ve düşeyde çizim yapamadığımı görünce.
bu tarz özellikler gelirse çok güzel olur
teşekkürler yanıtlar için

Geri