V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

MESNET KÖŞEBENTLİ BİRLEŞİM YAPINCA KURTARAN SİSTEM KURTARMIYOR

çelik sistemde birleşimde ara kat birleşim yapmadığım da sistem kurtarıyor ötelemeler normal çıkıyor. Ama birleşim tasarladığımda geometri hatası çıkmamasına rağmen kesitler kurtarmıyor ötelemeler 2 kat oluyor eğer sistemi kurtarmaya çalışırsam 6metreyi ıpe300 le aşmak zorunda kalırım tabi ki böyle bir çözümle hiç bir uygulama ne ekonomik ne de uygulanabilir olur .Ve bu şekilde piyasa da iş dahi alamayız .İlk ve ikinci projeleri ekledim. Rapor sonuçlarını da ekleyecektim ama forum kabul etmiyor.

Ekli dosyalar

• p1.cde
    p1.cde
    1.4 MB · Görüntüleme: 1
  • p2.cde
    p2.cde
    1.5 MB · Görüntüleme: 1
çelik sistemde birleşimde ara kat birleşim yapmadığım da sistem kurtarıyor ötelemeler normal çıkıyor. Ama birleşim tasarladığımda geometri hatası çıkmamasına rağmen kesitler kurtarmıyor ötelemeler 2 kat oluyor eğer sistemi kurtarmaya çalışırsam 6metreyi ıpe300 le aşmak zorunda kalırım tabi ki böyle bir çözümle hiç bir uygulama ne ekonomik ne de uygulanabilir olur .Ve bu şekilde piyasa da iş dahi alamayız .İlk ve ikinci projeleri ekledim. Rapor sonuçlarını da ekleyecektim ama forum kabul etmiyor.

Aşağıda gösterdiğim gibi mafsallı bir birleşim tasarımı yapılıyor ise ötelemelerin fazla çıkması ve kesitlerin yetersiz gelmesi beklenen bir durum. Çünkü kayma birleşimi yapıldığında sisteminde mafsallar otomatik tanımlandığı için analiz modeli değişiyor ve analiz yeni analiz modeline göre uygulanıyor.

1751440583287.png

Burada sisteme uygun moment aktaran birleşimler seçilmelidir. Kutu profiller için aşağıdaki gibi bir birleşim teşkil edebilirsiniz.

1751440898314.png

Saygılarımla...

Geri