V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Performans Analizi

Merhaba, iyi çalışmalar dilerim.

2020 yılında ruhsat alınan B+2 katlı yapı, B+1 kat olarak yerinde yapılmış ve 2022 de kısmi iskan alınmış.
Şimdi 2. katı yapmak istiyorlar, ilgili kurumda ruhsat süresi 5 yılını doldurduğu için performans analizi yapılıp, inşaat ruhsatını yenileyecek.

Benim sorum, performans analizi yaparken B+1 olan kısım mevcut yapı, 2. kat yeni yapı olarak tanımlaya biliyor muyum. Benim gördüğüm tamamen yeni yapı veya tamamen eski yapı seçebiliyorum.

Teşekkürler.

Bu programla ilgili bir durum değil. Programa girdiğiniz her bilgi yenidir burada programa ne yaptırmak istediğinize karar verin bence. Siz yeni katı yaparken mevcut yönetmeliklere göre dizaynınızı yapıp, sonra hepsi beraber performans analizini de yapmanız daha doğru olacaktır.

Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bina güncel yönetmeliğe göre hesaplanmış. Karot sonuçları da tasarım için alınan değerlere uygun. Yaklaşım olarak sizin dediğiniz gibi tüm yapı donatıları ile birlikte girildi ve hepsine birlikte performans analizi yapacağız.

Sanırım başka bir programda performans analizi yapılırken Bodrum ve Zemin kat mevcut yapı, yapılacak olan katı ise yeni yapı olarak belirtiyormuş. Bu şekilde bir tanımlama yapabiliyor muyum diye sormak istemiştim.

Değilse mevcut yapı ve yapılacak kat ile birlikte 3 katı hep birlikte mevcut yapı olarak analiz yapacağım.

Teşekkürler.

Bildiğim öyle bir program yok. Buradaki mevzu aslında hesap yöntemi sadece. Birinde yeni bir yapı yaparken sünek bir yapı elde etmeye çalışarak deprem yükünü azaltarak bir dizayn elde ediyorsunuz. Diğerinde ise mevcut bir yapıya deprem yükünü azaltmadan uygulayıp hasar durumuna bakıyorsunuz.

Geri