15/11/2025’den sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Donatı seçimi her analizden sonra tekrar eski haline geliyor

merhaba. "analiz ve tasarım" menüsünden donatı seçimi yap diyorum ve seçenekleri kişiselleştiriyorum ardından ctrl + s deyip kayıt da ediyorum fakat her analizden sonra tekrar eski haline geliyor anlayamadım neden olduğunu ?

yaptığınız donatı tasarımlarını, düzenleme yaptıktan sonra, analiz tekrarında aynı kalsın istiyorsanız, donatı sabitleme (DS) tikini, her eleman için seçmelisiniz.

Yaşadığınız sorunun bir videosunu ya da en azından ekran görüntülerini gönderseniz belki daha sağlıklı yorum yapılabilir.

ben donatıları o anlamda sabitlemekten bahsetmiyorum hocam "analiz ve tasarım" sekmesinde bulunan donatı kısmındaki donatı seçiminden bahsediyorum. kirişlere tasarımdan gelen donatıları sabitlemekten ziyade en baştan itibaren kullanacağı çapları vs sabitlemeyi kastediyorum.

ben donatıları o anlamda sabitlemekten bahsetmiyorum hocam "analiz ve tasarım" sekmesinde bulunan donatı kısmındaki donatı seçiminden bahsediyorum. kirişlere tasarımdan gelen donatıları sabitlemekten ziyade en baştan itibaren kullanacağı çapları vs sabitlemeyi kastediyorum.
Arkadaşın anlattığı sanırsam hangi taşıyıcı elemana hangi donatının kullanılacağı sekme olan donatı seçimi sekmesi. orada donatıları seçtiğiniz zaman o donatıları kullanır, kesinlikle değiştirmez. seçmediğiniz donatıları o elemana atamaz. Dosyanızı yüklerseniz inceleyelim başka bir sorun vardır

Geri