Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Modelle önerilerim;
--4.8.5.1. işaretleyiniz,
--s9 kolonu etrafında döşeme olduğu için zımbalama hatası veriyor, bütün katlarda s9 kolonlarını kaldırınız, s9 kolonu gereksiz,
bu durumda zemin taşıma gücü yetersiz hatası veriyor,
--4. kat duvar yüklerini kaldırınız,
--duvarları duvar objesi ile girerek kapı ve pencere boşluklarını düşünüz,
--radye temelde çoklu eşlenik.... seçimi yapıp radye temel basınçlarını kontrol ediniz.
hocam elinize saglık cok tesekkur ederim
ama cok özür dileyerek söylediklerinizin hepsini uyguladım ama tasıma gucu hatasını gideremedim nerede yanlıs oldugunuda çözemedim temel boyutunu cok arttırsamda tasıma gucu degerini cok arttırsamda çözülmedi baska bi modelleme hatası yapmıs olmalıyım ama bulamıyorum
Hocam cok tesekkur ederim bunları uyguladım çözülmedi sonrasında genel beton ayarlarında fiber beton modeli ile kapasite oranı kontrolu yap ve temelde sol tıklayıp beton hesap aksı editte calısma tipini cift yön uzun yaptıgım zaman çözüldü bu hatayı çözemeyenler icin datayı ekliyorum cok zorladı bulamamıstım yanlıs birsey yapmamısımdır umarım