V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bodrum çevre perdeleri üzerine kiriş yapılması ve döşemelerin kirişe tanımlanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ataoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ataoz

Yeni Üye
mevcut projemde perde üzerinde kiriş yoktur ancak yerinde uygulaması yapılırken kiriş olduğu düşünülerek perdeler döşeme kotundan 50 cm aşağıda dökülmüştür. perde donatı boyları olması gerekenden kısa bırakılmıştır. ayrıca bu perdelerde kontrolsüz bi şekilde kırarak pencere boşlukları açılmış, bazı perdeler bölünerek -150 cm dökülmüştür. tadilat projesi ile
bodrum perdelerinin üzerine kiriş yapılması, döşemelerin bu kiriş üzerine tanımlanması ne gibi bi sakınca oluşturur. uygun değilse nasıl bi yol izleyebilirim?

Ekli dosyalar

fotoğraftan anlayabildiğim kadarıyla;
- perde filiz boyları yeterli gözüküyor. bu yüzden kiriş olarak düşünmek yerine farklı zamanlarda dökülmüş beton olarak düşünülebilir. herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. yani tadilat projesine kiriş işlemeye gerek yok.
- tadilat projesinde sadece açılan boşlukların tasarıma dahil edilmesi yeterli olacaktır.

fotoğraftan anlayabildiğim kadarıyla;
- perde filiz boyları yeterli gözüküyor. bu yüzden kiriş olarak düşünmek yerine farklı zamanlarda dökülmüş beton olarak düşünülebilir. herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. yani tadilat projesine kiriş işlemeye gerek yok.
- tadilat projesinde sadece açılan boşlukların tasarıma dahil edilmesi yeterli olacaktır.
Teşekkür ederim cevabınız için,
Filiz perdelerinde gönyelerini yapmaya yetecek kadar boyu kalmamış ve bazı perdeler olması gereken kottan 150 cm aşağıda dökülmüş donatıları kesilmiştir
Bu şekilde filiz ekimi yaparak beton dökümü yapıldığında oluşacak soğuk derz oluşumu sıkıntı oluşturur mu

sn @Ataoz
- gönyeler için perde filizlerine bindirme yapılıp döşeme içerisine kadar devam ettirilebilir.
- düşük kotta dökülen perdeler için epoksi ile filiz ekimi yapılabilir.
- soğuk derzin sorun oluşturacağını düşünmüyorum ancak aklınızda soru işareti kalmasın isterseniz sürtünme kesmesi hesabı yapabilirsiniz. İlgili bilgiler ekteki görselde verilmiştir.

Ekran görüntüsü 2025-11-19 220945.png
TS500 8.1.7

Son düzenleme:
sn @Ataoz
- gönyeler için perde filizlerine bindirme yapılıp döşeme içerisine kadar devam ettirilebilir.
- düşük kotta dökülen perdeler için epoksi ile filiz ekimi yapılabilir.
- soğuk derzin sorun oluşturacağını düşünmüyorum ancak aklınızda soru işareti kalmasın isterseniz sürtünme kesmesi hesabı yapabilirsiniz. İlgili bilgiler ekteki görselde verilmiştir.

Ekli dosyayı görüntüle 56758
Şekil 1. TS500 8.1.7

Geri