V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Firkete donatısında değişiklik

1.png
2.png

eklediğim 1. görselde firkete donatıları bazen farklı modelleniyor. ( başka bir ismi var mı bilmiyorum) iki boyutlu görselden anladığım kadarıyla mavi ile işaretlediğim yer etriye gibi kirişin içerinde kalıyor. 2. görselde de perdenin içerisinde kalıyor. donatını böyle çıkmasının sebebi nedir ve bunu kapatabile şansımız var mı sahada uygulamasının çok zor olduğunu düşünüyorum.

Hesap aksı ya da döşeme kot farklılığı ile alakalı bir durum tahminimce.

İlk resimde döşemeler arasında kot farkı varsa bu şekilde donatıyı kirişin içinde kıvırması normal. Eğer kot farkı yok ise o zaman hesap aksının kirişe değilde kolona bindiyse ondan ötürü yapabiliyor. Hesap aksını kaydırın bu durumda. Benim karşıma böyle donatı çıkınca ben çizimde düzeltiyorum açıkçası çünkü bu şekilde bir donatının uygulanması çok zor yerinde.

İkinci resimde de hesap aksı perdeye bindiği için donatıyı perdenin tabanına kadar indirip öyle çiziyor program. Bunu da çizimde düzeltin bunu yapmak artık imkansız çünkü.

Aslında programdaki bir sorun bu bence bir konsol yada firkete ne derseniz artık bu şekilde çizim yapıldığını ben başka yerde görmedim

Hesap aksı ya da döşeme kot farklılığı ile alakalı bir durum tahminimce.

İlk resimde döşemeler arasında kot farkı varsa bu şekilde donatıyı kirişin içinde kıvırması normal. Eğer kot farkı yok ise o zaman hesap aksının kirişe değilde kolona bindiyse ondan ötürü yapabiliyor. Hesap aksını kaydırın bu durumda. Benim karşıma böyle donatı çıkınca ben çizimde düzeltiyorum açıkçası çünkü bu şekilde bir donatının uygulanması çok zor yerinde.

İkinci resimde de hesap aksı perdeye bindiği için donatıyı perdenin tabanına kadar indirip öyle çiziyor program. Bunu da çizimde düzeltin bunu yapmak artık imkansız çünkü.

Aslında programdaki bir sorun bu bence bir konsol yada firkete ne derseniz artık bu şekilde çizim yapıldığını ben başka yerde görmedim
hesap akaslarını kontrol ettim bir sorun göremedim. başka bir şeyden kaynaklı olabilir. ama sizin de dediğiniz gibi sahada imalat çok zor.

Bu durum ide de uzun zamandır böyle. Dediğim gibi ben çizimde düzeltiyorum bunu ve L şeklinde gönye yapıyorum yapıyorum bence yeterlidir

Bu durum notlarımız arasındadır. Şuan 2B çizim araçları ile düzeltilebilir.
Alternatif olarak kullanmak isterseniz hesap askı parametrelerinde "üstte + altta düz donatı" tercih edilebilir.
1764846127575.png

Bu durum notlarımız arasındadır. Şuan 2B çizim araçları ile düzeltilebilir.
Alternatif olarak kullanmak isterseniz hesap askı parametrelerinde "üstte + altta düz donatı" tercih edilebilir.
yasin bey merhaba, bazı projelerde o konsol döşemeye konsol donatısı atmak istiyoruz pratik anlamda firkete iyi oluyor düşüncesi var bende de fakat bazen çift donatı çözüm yapılması gerektiğini işaret ediyor o döşeme için ve çizilen donatı tipi değişiyor tatmin edici olmuyor 50cm alt donatı
bunu da çözebilir misiniz?

Firkete donatısı için ankraj boyunun düzeltilmesi işi notlarımızda yer alıyor. Bu durum haricinde bir isteğiniz mi var? Sorunuzu tam anlayamadım.
Sorununuzu açıklayan proje (tek döşeme dahi olabilir) ve tercih ettiğiniz çizimin elle düzenlenmiş halini iletebilirseniz isteğinizi inceleriz.

Geri