Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4 KATLI BİR BİNA NORMALDE PERDE KALINLIĞI 30 CM İLE KURTARMASI LAZIM AMA KURTARMIYOR Ve YÜKSEK ÇIKIYOR Vemax DEĞERİ ÇOK DÜŞÜK ÇIKIYOR. ACABA GÖZDEN KAÇIRDIĞIM BİRŞEY Mİ VAR . YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?
4 KATLI BİR BİNA NORMALDE PERDE KALINLIĞI 30 CM İLE KURTARMASI LAZIM AMA KURTARMIYOR Ve YÜKSEK ÇIKIYOR Vemax DEĞERİ ÇOK DÜŞÜK ÇIKIYOR. ACABA GÖZDEN KAÇIRDIĞIM BİRŞEY Mİ VAR . YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?
merhaba idecad radye döşeme üzerine bodrum perdesi tanımladığımızda idecad radye ile perdeyi otomatik ankrajlı alıyor mu yani bodrum perdelerinde alt ucu ankastre mesnet işareti açık mı olmalı kapalı mı okuduğum bir bilgide otomatik ankrajlı kabul ettiği için alt ucu mesnetli seçeneği açıkken ekstra moment oluşturduğu yazıyordu nasıl çözüm yapmalıyız?
Merhabalar, tek katlı bir binanın çatısına havuz yapmak istiyorum. Çatı alanı 150 m2, havuz da 25 m2 ve çatının ortasında olacak. Havuz perdeleri radye temele kadar inemeyecek. Perde yerine kirişlerle havuz alanı oluşturmayı denedim. Havuz derinliği 150 cm olacak ve çatı döşeme 35 cm olduğu için kirişler 185 cm derinlikte oluyor. En yükseklik 3.5 kat kuralından dolayı kiriş genişliği de 55 cm oluyor. Bu şekilde kirişlerle yapılan tasarım sağlıklı olur mu? Böyle bir tasarım nasıl yapılabilir?
Projemde sadece bodrum perdelerinde sürtünme kesmesi hatası alıyorum kesit arttırmam da kurtarmadı beton sınıfını da c35 yaptım daha fazla arttıramam nasıl çözebilirim bu problemi bir türlü halledemedim