V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

PERDE KESME VE SÜRTÜNME HATASI

salih kelebek

Yeni Üye
4 KATLI BİR BİNA NORMALDE PERDE KALINLIĞI 30 CM İLE KURTARMASI LAZIM AMA KURTARMIYOR Ve YÜKSEK ÇIKIYOR Vemax DEĞERİ ÇOK DÜŞÜK ÇIKIYOR. ACABA GÖZDEN KAÇIRDIĞIM BİRŞEY Mİ VAR . YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
4 KATLI BİR BİNA NORMALDE PERDE KALINLIĞI 30 CM İLE KURTARMASI LAZIM AMA KURTARMIYOR Ve YÜKSEK ÇIKIYOR Vemax DEĞERİ ÇOK DÜŞÜK ÇIKIYOR. ACABA GÖZDEN KAÇIRDIĞIM BİRŞEY Mİ VAR . YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?
Modelle önerilerim;
--ds tiklerini kaldırınız,
--sürtünme kesmesi olarak pürüzlendirilmiş yüzey işaretleyiniz,
--4. kat ve 3. kat döşeme yüklerini azaltınız, duvar yüklerini kaldınız,
--duvar yükü taşıyan kirişlerde hareketli yükleri kaldırınız,
--1. katta perde kalınlığı artırılınca kesme sürtünmesi hatası kalkıyor. Kolon kiriş kesme güvenlik hatalarını düzeltirsiniz.
1753710412346.png
 
merhaba idecad radye döşeme üzerine bodrum perdesi tanımladığımızda idecad radye ile perdeyi otomatik ankrajlı alıyor mu yani bodrum perdelerinde alt ucu ankastre mesnet işareti açık mı olmalı kapalı mı okuduğum bir bilgide otomatik ankrajlı kabul ettiği için alt ucu mesnetli seçeneği açıkken ekstra moment oluşturduğu yazıyordu nasıl çözüm yapmalıyız?
 
"Alt ucu aktastre mesnet" opsiyonu her zaman seçili olmalıdır.
1765200287042.png

Forum sayfasında belirtilen alt ucu mesnetlenmeyen özel durumlar hariç bu opsiyon her zaman seçili olmalıdır.
 
Projemde sadece bodrum perdelerinde sürtünme kesmesi hatası alıyorum kesit arttırmam da kurtarmadı beton sınıfını da c35 yaptım daha fazla arttıramam nasıl çözebilirim bu problemi bir türlü halledemedim
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst